Overheerlijke gezonde chocolade hazelnoot brownies

Ik schreef al eerder dat september de periode van de noten is, hoog tijd dus voor een heerlijk gezond recept voor brownies, zonder toegevoegd suiker!

Dit is een van mijn favoriete Raw food recepten, omdat het zo ontzettend makkelijk is, een kind kan de was doen… Ehm… je kind kan dit dus ook letterlijk doen..! Het recept is echter niet van mij, alle credits gaan naar het blog van Rawmazing van Susan Powers.

Source: Rawmazing.com

Wat heb je nodig voor deze goddelijke verrassing??

  • Een keukenmachine
  • 225 gram verse hazelnoten
  • 50 gram biologisch onbewerkte cacaopoeder
  • 30 gram biologisch kokosrasp
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 340 gram  grof gehakte dadels, ontpit!
  • 2 eetlepels water, dit is een beetje aanvoelen, het is ongeveer. De ene keer heb ik iets meer nodig dan de andere keer.
  • Eventueel een theelepel vanille. Geen vanillesuiker uiteraard, er bestaat vanille extract, je kunt ook je best doen op een vanillestokje!

Ik gebruik ook nog een handjevol biologische cacaonibs, maar dat is mijn eigen toevoeging, het hoeft niet..

Voor de topping:

  • 70 gram hazelnoten
  • 20 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie

Stap 1. Stop de hazelnoten, cacaopoeder, kokosrasp en kaneel samen in de keukenmachine, tot ze samen een volle substantie vormen.

Stap 2. Voeg de dadels beetje bij beetje toe. Doe dit bijvoorbeeld 1/4 kopje per keer en wacht tot de dadels volledig samenvoegen met de andere ingredienten, voor je er meer bij doet.

Stap 3. Nu kun je de eventuele vanille toevoegen of de cacaonibs. Mix dit er met een spatel doorheen. Gebruik nu geen keukenmachine meer.

Stap 4. Duw het geheel in een grote bakvorm of platte lage schaal.

Stap 5. Meng nu de ingredienten voor de topping samen in de keukenmachine, tot het zich met elkaar mengt en de hazelnoten klein gehakt zijn en verdeel het mengsel over de bakvorm.

Stap 6. Zet de bakvorm een uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 7. Fooood! Eten, jummie! Oh ja… bij stap 7 hoort ook een kopje thee!

Eet smakelijk, een gezonde, niet vette verrassing, vol met magnesium, goede olien en vezels!

 

 

4 Comments

    • Hi Eef! Oooh… het is echt zo lekker!! Het water voeg ik toe, wanneer alles zo klein mogelijk is ´gehakt´. Het verschilt per keukenmachine of het daadwerkelijk nodig is. Bij een heel goede keukenmachine hoeft het niet nodig te zijn, maar bij die van mij blijft het wat te korrelig. Het hoort een beetje plakkerig te worden, want daardoor blijft de brownie aan elkaar plakken en valt hij niet uit elkaar. Ik zou dus eerst kijken hoe het mengsel is na de keukenmachinefase en vervolgens kleine beetjes water toevoegen. Niet te nat, maar het ‘korrelige’ moet er een beetje af zijn. Succes!

      • Hoi, het is super gelukt en inderdaad erg lekker. Ik had voor de topping te weinig hazelnoten dus heb daar walnoten voor in de plaats gedaan. Bedankt voor je snelle reactie en dit heerlijke recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *