Gewonnen van Lyme

Soms leer je iemand kennen met een bijzonder verhaal. Via Blissings kwam ik in contact met Ellen, een moeder van twee die hard moest vechten voor de gezondheid van haar kindje en niet kon accepteren dat het lot van haar kind niet om te draaien zou zijn. Haar zoontje had Lyme en van daaruit veel pijn.

Ze was op zoek naar dé methode om haar kindje te helpen en vroeg me of ik de mensen alsjeblieft op de hoogte kon brengen over Lyme. Zij was inmiddels de deskundige, niet ik… en het bleek voor mij een aardige studie te zijn.
We hielden contact en op een dag kwam ze met positief nieuws, haar zoontje was vrij van Lyme, ik was het dubbel en dwars met haar eens, zo’n ervaring moest gedeeld worden!

Maar ja… Zij was inmiddels de expert en zíj heeft de ervaring… niet ik! Ik vroeg haar of ze haar verhaal met jou zou willen delen, dat wilde ze wel.

Vandaag dus eens niet mijn gebrabbel, maar het waargebeurde verhaal van Ellen en Moos, en hoe zij het gevecht met Lyme hebben gewonnen!

‘Huilend van de pijn werd onze zoon, Moos(5), wakker. Pijn in zijn benen, knieën en enkels. De huisarts was er kort over: “Het zal wel groeipijn zijn, geef hem maar een aspirientje als het weer gebeurt”. Ik vroeg nog of het niet die teek van vorig jaar kon zijn, of hij geen Lyme kon hebben? Het werd weg gewuifd.

canstockphoto6847680Vorig jaar had Moos een teek, bovenop op zijn kruin. Omdat ik bang was om het verkeerd eruit te halen zijn we naar de huisarts gegaan. Hij heeft hem voor ons verwijderd. Helaas verschenen er, na een week, kringen op zijn borst, dus niet rondom de beetplek. Hij heeft toen de zwaarste antibioticakuur gekregen, die er voor kinderen is. Het zou op gelost moeten zijn.

Maar mijn intuïtie zei dat dit Lyme was. Ik heb Google afgestruind, maar heb maar weinig informatie kunnen vinden. En stééds was daar ook weer de opmerking dat antibiotica niet afdoende zou zijn. Lyme is iets waar je maar mee moet leren leven…

Gelukkig praatte ik er met een van mijn kennissen over. Zij had het erover dat ze ook Lyme had gehad, via een mug wel te verstaan. Ik wist niet dat dat bestond. Ze was ervan afgekomen via een homeopaat die een vegatest had.

Ze had gewoon last gehad van haar nek en polsen, het voelde een beetje reumatisch aan, met slecht weer werd het erger. “Nee”, zei de homeopaat, die talloze mensen uit de rolstoel had bevrijd: “MS, reuma, fybromyalgie, artritis enz… Het wordt vaak verkeerd gelabeld. Ook omdat je Lyme op kan lopen via muggen. Niemand vermoedt dus Lyme, en 9 van de 10 keer is hun bloedtest op Lyme negatief. Terwijl ze wel degelijk Lyme hebben.
De boosdoener, de Borrelia bacterie, houdt van kraakbeen. Hier komt geen antibiotica in de buurt. Het houdt zich er lekker schuil. En als de weerstand minder wordt, dan wordt de Borrelia talrijker. Chronische vermoeidheid, en gewrichtspijnen als gevolg”.

Mijn zoontje bleek nog maar 30 procent energie te hebben, en 30 procent kraakbeen. Geen wonder dat hij altijd zo ‘lui’ was! En ik maar denken ‘wat een luie zoon heb ik’. Hij had gewoon bij de simpelste wandeling al pijn!

Gelukkig is hij er nu van verlost! Via de homeopaat…

Een soort bankpasje moest hij op zijn huid dragen. Op de magneetstrip stond de resonantie tegen de Borrelia. Twee maanden erna testte hij via de vegatest weer negatief voor Borrelia. Wel had hij nog andere vormen van Lyme, van vier verschillende muggen. Het gaat nu weer goed met Moos. Alle Lyme is weg! Hij heeft veel meer energie. Hij is niet meer extreem snel moe. Zijn kraakbeen moet nog wel wat aan groeien maar hij is gelukkig nog jong.

Ik moet er niet aan denken dat ik niet met deze aanpak zou zijn gekomen en gewoon de reguliere zorg zijn gang had laten gaan. Dan had hij misschien wél het stempel jeugdreuma hebben gekregen, en uiteindelijk in een rolstoel terecht zijn gekomen.

Is hij nu een enkele pechvogel geweest? Nee, helaas niet!
Lyme grijpt om zich heen. Jammer genoeg nog niet echt onderzocht en erkend door de reguliere gezondheidszorg.

Mijn advies aan jou is dus… Luister vooral naar je intuïtie, en zorg voor een goede homeopaat die bekend is met de vegatest. Hier in Nederland nog vrij onbekend, maar in Duitsland staat hij bijna bij elke huisarts in de praktijk. Dus heb je aanhoudende klachten? Ga naar een homeopaat en laat je niet sussen door reguliere artsen!

Veel liefde en gezondheid toegewenst,
Ellen’

De ziekte van Lyme wordt overgebracht door teken en muggen. Na een beet kun je ringvormige uitslag krijgen, maar het hoeft niet! Wees alert bij klachten die lijken op griep, zoals nekpijn, hoofdpijn, spierpijn en vermoeidheid. Lyme kan onder andere leiden tot neurologische, dermatologische, reumatische, hart- en oogproblemen.

De behandeling wordt over het algemeen met antibiotica aangepakt, maar helaas blijkt dit gewoonweg niet voldoende. De ervaring van Ellen leert dat je in de alternatieve gezondheidszorg ver kan komen met de genezing van Lyme, wat op dit moment in de reguliere zorg nog zorgelijk is en meestal een kwestie van ‘leren leven met..’is.

Meer informatie over de vegatest, waar Moos mee is behandeld, vind je op lymebehandeling.nl/vegatest/
De vegatest staat overigens niet bij elke homeopaat in de praktijk.

Vind een goede homeopaat bij jou in de buurt via vereniginghomeopathie.nl/zoek/homeopaat

Houd je ogen goed open en wees alert wanneer je de komende maanden in de natuur bent. Meld tekenbeten aan op tekenradar.nl zodat we met zijn allen meer overzicht krijgen in de ziekte Lyme.

Dank je wel, Ellen! ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *