Gedrag voor de prullenbak

Wanneer heb jij voor het laatst de inhoud van je hoofd geleegd boven de prullenbak? Ben je bereid afstand te doen van al die eigenschappen en gedachten die je weg houden bij innerlijk geluk?

Wordt het niet tijd jezelf eens grondig op te schonen? Een nieuw jaar, een nieuw voorjaar voor de deur? Schoon de lente in, met nieuwe verlangens, nieuwe plannen, een nieuwe frisse ‘jij’? Een ‘jij’ die gelukkig in de wereld staat? Onbezonnen en vrij?

Mooi, pak de bezem, de voorjaarsschoonmaak start vroeg dit jaar! 

Eigenschappen en gedrag, wat rechtstreeks de prullenbak in kan!

Recyclen doen we niet aan in dit geval! Grof geschut, weg ermee!

Gooi weg, die behoefte om altijd gelijk te hebben!

Is het belangrijk je gelijk te krijgen, of bestaat de waarheid helemaal niet? Bekijkt iedereen het leven vanuit zijn eigen belevingswereld, gebaseerd op wat we hebben ervaren en meegemaakt? Bestaan feiten überhaupt, of is het iets waarvan je weet dat het morgen anders kan zijn? Wetenschap is dagelijks op zoek naar een nieuw blikveld en geregeld haalt een wetenschapper de bevindingen van een ander onderzoek volledig onderuit. Hoe belangrijk is jouw gelijk, wanneer je ook gelukkig kunt zijn, wanneer je een ander in zijn gelijk laat?

Gooi weg, de behoefte om alles onder controle te hebben!

Het gaat je toch nooit lukken en het levert je enorm veel stress op! Controle is angst om dingen los te laten. Heb je wel eens zand proberen vast te houden? Wanneer je angstvallig je vuist er om heen klemt loopt het zand tussen je vingers weg. Wanneer je je hand losjes, ontspannen en open laat zijn, blijft elk korreltje op zijn plaats. Zo is het ook met het leven. Alles wat je angstvallig onder controle wilt houden keert zich geregeld van je af!

5605085_sGooi weg, dat vingertje naar een ander!

Het laat je achter met een naar gevoel en brengt je energie omlaag. Al die tijd dat je bezig bent met wat de ander zou moeten doen of laten is tijd die je aan jezelf kunt besteden!

Gooi weg, de negatieve affirmaties!

Al die nare stemmetjes in je hoofd, je bent niet goed genoeg, je bent niet succesvol, je bent zo’n stommerik, wat heb je nu weer gedaan…. Weg ermee! Niets heb je er aan en ze werken hypnotisch op je brein en lichaam. Je praat jezelf de put in. Verdiep je eens in de kracht van woorden en gedachten!

Gooi weg, je prachtig gecreëerde hokjes en kaders!

Dacht je echt dat dit alles was? Dat dit het leven was? Het leven begint pas, wanneer jij over je eigen grenzen stapt. Je zelf gecreëerde kaders van het leven. Zoek die deur, pak die ladder en stap over de muren en omheiningen van de door jou opgelegde limits!

Gooi weg, dat oneindige verlangen indruk te maken op anderen!

Wat wil je bewijzen? Wie wil je iets bewijzen? Het doet er helemaal niet toe wat anderen van jouw leven vinden. Uiteindelijk ben jij de persoon die tevreden moet zijn en tevreden ben je pas echt, wanneer je leert dansen op het ritme van je ziel. Dus… wat wil jij?

Gooi weg, je angst voor verandering!

Verandering is goed, verandering is een frisse wind! Zonder verandering en de mogelijkheid tot meebewegen in de altijd veranderende wereld loop je vast. Niets in de wereld staat vast, alles is een illusie. Blijf open als een kind en ga elke verandering aan als een uitdaging op jouw levenspad!

Gooi weg, die plaatjes!

Plaatjes, aannames…. Jouw visie op iets wat is. Niets hoort, niets staat vast, alles kan wijzigen en alles wijzigt per minuut. Weet je zeker dat jouw beeld van zaken correct is? Of bestaat er een mogelijkheid dat een ander een geheel andere visie heeft… Is de lucht wel blauw?

Gooi weg, je angsten!

Angst is de laagste energie op aarde. Leven vanuit angst is leven vanuit een lage energie. Vanuit een lage energie ga je geen prettig leven creëren. Ben je dus bang voor het leven? Weg ermee! Je bent hier voor een reden, tijd dus om te accepteren dat je je eigen leven creëert. Creëer jij een leven vanuit angst? Of begin je vandaag nog om je leven te creëren vanuit liefde en enthousiasme en kijk je uit naar een leven wat gevuld zal zijn met diezelfde hoge en prettige energie?!

Gooi weg, de excuses!

Kom op! Excuses houden je weg bij alles wat je wilt, je draait cirkeltjes om jezelf heen! Weg ermee. Er is geen smoesje wat goed kan maken, dat je op dit moment niet voor jezelf kunt gaan! Niets, noppes, nada. Waar een wil is, is een weg! Op naar geluk!

Gooi weg, de ballast van het verleden!

Wat je er ook voor moet doen, desnoods ga je in therapie, maak je eens een afspraak voor een ‘helende reis’ , reading of healing, of ga je schrijven in een journaal. Maar… maak korte metten met het verleden. Je leeft vandaag, er is geen verleden, er is geen toekomst…. Er is alleen maar nu.

En? Voel je je ook zo heerlijk schoon? Op naar een nieuw begin, voel je vrij en gelukkig! Voel je volledig…. JIJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *