Favoriete kapsel tutorials voor natuurlijk haar

Gebruik je net als ik geen stylingproducten? Dan ken je het gevoel van pas gewassen haar, wat niet altijd wil blijven zitten. Voor jou heb ik mijn favoriete knotten/ ‘updo’s’ op een rijtje gezet die slagen bij nat én droog naturel haar! Geen ingewikkelde technieken, wanneer je een klein beetje kunt vlechten en draaien komt het helemaal goed!

Het grappige aan de opgestoken kapsels op dit moment is dat er heel veel moeite wordt gedaan voor de ‘messy bun’ en andere piekgerelateerde kapsels… Dit maakt het supereasy voor ons! Niks geen haarlak, maar opsteken de boel en laat het de rest van de dag maar zakken en pieken wat het wil. De ‘messy bun’ komt voort uit een natuurlijke haarstijl. Ideaal dus.

Als tip geef ik je mee dat ik heel veel van mijn opgestoken haar met nat haar doe, in tegenstelling tot wat men vaak zegt. Dat maakt het voor mij ideaal als ‘ik-ren-de-deur-uit-kapsel’. Wat draaien en vastzetten en rennen maar! Maar dat betekent niet dat ik mijn haar niet opsteek op dag 2, 3, of 4. Meestal heeft het haar op die dagen juist van nature ‘de textuur’ voor ‘updo’s’, waar men altijd over praat. Dus waar anderen van alles in hun haar sprayen, daar laat ik de natuur zijn werk doen. Hoe?

Slapen met een knot boven op mijn hoofd zorgt voor krullen de volgende dag. Mooi om los te dragen, maar ook nog eens de exacte textuur voor opgestoken haar. Ook slapen met een vlecht zorgt voor voller haar, wat makkelijker vast te pinnen is, het heeft dan meer een wafelstructuur. Ideaal bij de ‘messy bun’of rommelige knot..

Wat heb je verder nodig om het tot een succesvol project te brengen? Schuifspeldjes… heeeel veel schuifspeldjes, want wat de lak niet vastzet, moet vast geketend worden!

De ‘rommelige knot aan de zijkant’ ofwel de ‘messy side bun’

258dbb5176be9c19280f3ed00d36667e

Source: egoswick.blogspot.nl/

Yes, favoriet op dag 2, 3, of vier! Supereasy en ziet er zo tof uit! Zorg dus dat je haar droog is en wat textuur heeft, door te slapen met een knot of vlecht.

Stap 1. Breng al je haar naar de zijkant van het hoofd.

Stap 2/3/4/. Haal wat kortere plukken los( of als je alles op één lengte draagt kun je kiezen om deze plukken te vlechten. En natuurlijk kun je ook gewoon al het haar erbij betrekken) Neem de helft van het haar in je handen, sla een stiekje rond het haar, maar haal het haar er niet geheel doorheen. Vervolgens draai je de rest van het elastiekje er om heen en haalt het wat los. Zet het strategisch vast met schuifspeldjes en probeer het elastiekje als extra versteviging te gebruiken. Schuif het schuifspeldje door het haar en probeer te eindigen in het elastiekje.

Stap 5. Het over gebleven haar verdeel je nu in kleinere strengen en draai je losjes in elkaar. Vervolgens breng je deze in elkaar gedraaide lokken omhoog en zet je ze vast rondom de eerder gemaakte knot.

Stap 6. Herhaal stap 5 tot je alle losse lokken vast hebt gedraaid. Plaats nog eens wat strategische speldjes en klaar! En valt er gedurende dag wat uit, geen probleem, dat maakt het kapsel alleen maar mooier!

 

De ‘gevlochten en gedraaide knot’ 

images

Kun je nog niet invlechten? Niet wegrennen! Lilith Moon legt het je stap voor stap uit met duidelijke beelden. Dit is een tutorial voor 2 kapsels. Snel en makkelijk!

Tutorial van Lilith Moon

 

Source: treasuresandtravelsblog.com

Source: treasuresandtravelsblog.com

Super easy wilde knot

Deze knot is ook heel goed te doen met nat haar! Daar wordt ie iets netter van, wild wordt ie wel gedurende dag :)

Start met de hoogste paardenstaart die je kunt maken, toupeer met een kam de lokken voor een wat grover en wilder effect. Weest niet bang, er hoeft geen stylingproduct in!

Draai de lokken als geheel nu rond het elastiekje en probeer wat uiteinden onder een van de laagjes van het elastiek te morrelen. Plaats een aantal strategisch niet zichtbare schuifspeldjes en klaar! Off you go!

 

Source: the-way-i-tend-to-be.blogspot.de

 

 

De ‘gevlochten updo’

Als er één kapsel op te noemen is wat superpraktisch is over een aantal dagen, dan is het absoluut dit kapsel. Dit is het kapsel, wat ik in zet wanneer ik ’s avonds snel mijn haar gewassen heb en naar bed ga.

Stap 1. Vlecht het haar aan een kant in. Neem daarbij de lokken van de zijkant mee. ( zie de tutorial van Lilith Moon hierboven). Zet vast met een elastiekje. Verdeel de rest van het haar in 2 strengen en vlecht deze losjes in. Trek de vlechten iets uit elkaar, zodat ze wat rommelig en losjes worden.

Stap 2. Vlecht de drie gevlochten strengen om elkaar heen en zet vast met een elastiekje. Na deze stap kun je bijvoorbeeld lekker gaan slapen en in de ochtend door gaan met stap 3, of je gaat nu direct naar stap 3.

Bij Stap 3 breng je de vlecht omhoog en draait het wat als knot, tot je het geheel vast kunt zetten met speldjes.

Een supersnelle look voor als je de kids naar school brengt of ,wanneer je iets meer moeite doet, perfect voor een etentje. Het leuke van deze variant is dat je zo als snel drie dagen overbrugt.  Na deze dag, waarbij je haar is opgedroogd in een losse vlecht en knot heb je over het algemeen heel veel krullen, slag en volume op dag 3. Gooi je haar los! Of maak er weer een ander geweldige losse knot van!

De ‘ supervolume vlecht’

Source: Luckymag.com

De vlecht waarbij het lijkt alsof je mega volume hebt! Vlecht je haar achter op je hoofd. Wanneer je dat leuk vindt kun je laag starten met een visgraat vlecht, vervolgens vlecht je door tot het einde van het haar. Start nu rustig van onder af aan met het losser trekken van de vlecht, probeer daarbij vooral de buitenste zijden van de vlecht los te trekken en niet de gehele vlecht structuur. Hierdoor blijft de vlecht stevig en wordt hij rommelig en lijkt het alsof je gigantisch veel volume hebt. Nog leuker en gemakkelijker is deze vlecht, wanneer je toch al volume hebt van bovenstaande kapsels, the day after !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *