Energie besparen

Ik ben te lang van stof, ik ben te kort van stof.
Wie denk ik wel niet dat ik ben? Onvolledig, oninteressant, of een #%&**
Ik zou dat artikel er maar af halen als ik jou was!
Je werkt vast voor de farmaceutische industrie…

Gewoon even wat random feedback die ik in de ochtend in mijn mailbox kan verwachten. En ik word er een beetje moe van.

Laten we voorop stellen dat 99% procent van mijn lezers mij niet zo bestookt, die 99% leest mijn artikelen en denkt er van wat hij of zij wil denken. Vinden ze het onzin, dan klikken ze door. Vinden ze het geweldig, dan delen ze het, of ze laten wel eens een reactie achter. En dat is top, heel gezellig vind ik dat.

Maar die ene procent….
Die zou ik wel eens achter het behang willen plakken. Met Pritt stift, één seconde lijm, Duct tape… Wat er ook maar voor handen is.

Je mag commentaar hebben, feedback is heerlijk, daar kan ik wat mee, maar het laatste jaar krijg ik geregeld persoonlijke beledigingen in mijn inbox, boze reacties op iets wat ik schrijf. Wat IK schrijf, mijn bevindingen, mijn mening, mijn zoektocht… Er zijn werkelijk mensen die zich zo opfokken om wat ik schrijf, dat ze de moeite nemen om mijn contactformulier te zoeken en mij te mailen met hun beklag. Ze sturen dan natuurlijk wel een anonieme mail, met een fake e- mailadres, want daar kan iemand zo lekker veel mee. En… dan zijn ze soms óók nog boos, omdat er geen luxe spelling check in het contactformulier zit.

Geen seconde komt er in hun hoofd op om Blissings links te laten liggen, hun schouders bij mij op te halen, door te klikken… te zuchten, wellicht, van ‘Ach… zo’n meisje toch’, en klik… andere website.

Men verwacht van mij, bijvoorbeeld, het tegendeel te bewijzen van iets wat in beginsel nog niet eens bewezen is. Met andere woorden, men gebruikt een product waar geen wetenschappelijke artikelen over bestaan dat het werkt, maar ik moet wel bewijzen met wetenschappelijke artikelen.. dat het niet werkt.
En zo ken ik er nog wel een paar.

Misschien zie jij het als klagen, mag ik wellicht niet klagen, ik heb er ooit voor gekozen een blog te starten. Ik zie het als bewustzijn, bewustzijn van vrijheid. Diezelfde vrijheid die we nog een paar weken geleden hypocriet vierden. Vrijheid van meningsuiting, vrijheid van ervaringen delen.

Blissings is mijn online ‘woonkamer’, waarin ik mensen ontvang. Ze zijn allemaal welkom. Maar als je mijn behang niet mooi vindt, of mijn bank niet lekker vindt zitten. Als je het niet schoon genoeg vindt, niet compleet genoeg vindt… Niet perfect genoeg vindt…
Dan zijn er nog genoeg andere huizen die je kunt bezoeken.
Sterker nog… Ik hou van goede vibes.
Als ik niet goed genoeg ben voor jou, dan verzoek ik je te gaan.

Want ik ga mij niet meer bewijzen aan een ieder die vindt dat ik me bewijzen moet. Niet in een vriendengroep, niet in mijn Blog.
Ik ben wie ik ben, ik schrijf wat ik schrijf en je bent welkom als je respect voor anderen hebt.

Jij mag zijn wie je bent, ook ik mag zijn wie ik ben en als onze interesses elkaar vinden, dan vinden wij elkaar hier op Blissings.
Zo niet, dan zit er een kruisje, rechtsboven aan je webpagina.. Ja.. precies daar. Ja, klopt… soms is hij rood met wit, dat kan. Als je daar op klikt.. dan ben ik gewoon weg. Foetsie..! Geen last meer van mij, heerlijk toch? !

Bespaart je ook zoveel energie!!

Oh? Je was al weg?!?!!

 

Ik had het niet eens door!

4 Comments

 1. Hoi Cindy….wat erg dat mensen zo negatief op je stukjes reageren.
  Ik haal er juist heel veel inspiratie uit, en vind de onderwerpen heel interressant.
  Laat al die negatieve mensen lekker kletsen…geloof me…er zijn nog genoeg mensen die je stukjes waarderen☺
  Ga vooral door..
  Liefs
  Jolanda

 2. Wat een heerlijk artikel over energie besparing. De beste die er is: mensen met (alleen maar) negatieve, “klein” makende berichten negeren. Wegklikken zoals ze jou weg kunnen klikken. Kun jij heerlijk doorgaan met inspireren.

  • Dank je wel Rita, je hebt 100% gelijk! In het begin kwamen alle reacties bij mij binnen en moest ik ze goedkeuren, dat betekende dat ik daar dus ook elke dag mee te maken had. Reacties staan nu als ‘direct geplaatst op de site’ en als ik er tijd voor en zin voor heb loop ik de reacties even na. Vervelende reacties verwijder ik niet, maar ik probeer het wel van mijn rug af te laten glijden. Simpelweg omdat ik er niets mee kan. Goede feedback natuurlijk altijd wel, dat is altijd welkom en dit soort lieve berichtjes ook! Thanks ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *