EHBO voor de maag en darmen

Het overkomt ons zo nu en dan allemaal wel eens, of je hebt teveel gegeten, ongezond gegeten, teveel kruiden gebruikt óf je hebt gewoon zomaar vanuit het niets buikpijn, maagpijn.
Natuurlijk is er op zo´n moment geen haar op je hoofd die er aan denkt er überhaupt nog iets van voedsel in te pompen, toch zijn er voedingsmiddelen die er om bekend staan de maagpijn en darmklachten te verzachten en makkelijk te verteren zijn tijdens darmproblemen.

Zit je propvol en kan er echt niets meer bij? Start dan eerst eens met etherische oliën. Is het toch al even geleden dat je at en de pijn wil niet zakken, dan is het het overwegen waard je maag te verwennen met voedsel wat de balans terug brengt.

Natuurlijk verwacht je geen wonderen, maar verlichting… en of je ze nu drinkt in een juice of eet…. Ze werken.

5 x EHBO- voeding die maag en darmklachten verminderen!

Bananen
De trouwe banaan, hoe rijper hoe zachter. Hij zit vol met potassium wat de balans tussen mineralen en het vocht in je lichaam herstelt. Hij is gemakkelijk te verteren. Het ideale voedsel wanneer je maag en darmen wat rust kunnen gebruiken.

 

25685785_sGember
Gember wordt tot ver in de geschiedenis gezien als hét middel tegen maagklachten. Het helpt geweldig bij misselijkheid en overgeven én het verhoogt de algemene weerstand in het lichaam. Het staat bekend als natuurlijk antibiotica. Je kunt wat schijfjes verse gember toevoegen aan je thee, maar beter is het nog om de gember te juicen. Gember is zeer pittig als juice, dus een klein beetje is meer dan voldoende en het kan ook geen kwaad het te mixen met andere groentes die goed voor de maag zijn.

Venkel
Misschien heb je een baby met buikkrampjes gehad, dan herinner je je misschien de geweldige werking van venkel. Zeker wanneer de pijn gepaard gaat met gas is venkel je redding. Het zorgt er voor dat de gasvorming in de maag minder wordt. Ook gaat venkel ontstekingen in de maag tegen. Je kunt het juicen, maar er bestaat ook venkelthee.

Munt
Wat etherische olie uitwendig doet, dat doen de verse blaadjes inwendig. Kauwen op pepermuntblad of thee van munt werken geweldig bij misselijkheid en pijn in de maag. Thee met munt en gember is een ideaal en lekker drankje om maagpijn te verzachten. Verse munt is ook te juicen.

Papaya
Heb je met name ná het eten last van maagpijn? Papaya is zeer licht verteerbaar en de Papaïne in Papaya helpt je met het verteren van de zojuist genuttigde zware maaltijd. Je bent sneller van je maagklachten af.

Het juicen van groente, wortelen en fruit zorgt er overigens voor dat een grote hoeveelheid vezels gescheiden wordt en de helende werking van de voeding sneller zijn werk kan doen.

Het verschil tussen een smoothie en een juice is dan ook de hoeveelheid vezels en het vullende gevoel wat het je brengt. Een juice is zeer makkelijk verteerbaar en wordt binnen 20 minuten door het lichaam opgenomen. Een smoothie levert je veel vezels en geeft dus een langer verzadigd gevoel.
Bij maagpijn is een juice dus een fijne oplossing. Wees je er ook bewust van dat je juist darm- en maagproblemen kunt krijgen door vezels. Zeker wanneer het lichaam niet gewend is aan een grotere hoeveelheid vezels kan het flink gaan protesteren. De darmen moeten langzaam wennen.

Ga dus bij acute problemen voor safe met een juice, wil je verbetering op de lange termijn? Kies dan voor het opbouwen van gezonde vezels met bijvoorbeeld smoothies en breng je darmen en maag weer in balans!

Disclaimer Blissings all rights reserved

Bron: Google  /Bustle

 

 

Bij Bol.com

9200000022055367

€ 19,95

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *