Edelstenen en kristallen

Ook al is de werking van kristallen en edelstenen nog nooit bewezen, persoonlijk ben ik een fan. Er is een tijd geweest dat ik zeer sceptisch was, ik begreep niet waarom ze zouden werken, wat ze zouden kunnen doen en het feit dat de wetenschap het af deed als een ‘placebo effect’ maakte het er al helemaal niet beter op. Mooi vond ik ze wel, en dat is dan waarschijnlijk ook de enige reden geweest voor mijn eerste aankoop.

Nog steeds niet geheel overtuigd van de werking, maar wel van de schoonheid begon ik meer en meer interesse te tonen in deze kleine kunstwerkjes van de natuur, ik droeg ze graag als armband of oorbelletjes. Gewoon om hun puurheid, ik wilde geen plastic en nep meer! Van mijn oude buurvrouw, medium van beroep, kreeg ik op een dag de tip rode granaat te gaan dragen, omdat ik eigenlijk volledig door mijn reserves heen was en mijzelf vooruit moest slepen. Vanaf dat moment kon ik het niet meer eens zijn met de wetenschap.

Rode granaat werd in de oude tijden, begin vorige eeuw zelfs nog, regelmatig gedragen door moeders van grote gezinnen, het zou hun kracht en energie geven. Mijn oma had een prachtige ring achter gelaten met een echt dieprode granaat. Te ouderwets om te dragen en ook veel te groot voor mijn petieterige vingertjes besloot ik hem om mijn nek te hangen, op mijn huid. Binnen een aantal dagen knapte ik op. Ik kreeg meer energie en kon alles weer meer aan. Toeval? Nou, daar dacht ik dus zelf wel aan… Ik ben niet te vangen voor het placebo- effect! Ha!
En dus liet ik de ring weg…. Een week. En ik werd weer vermoeid, leeg en energieloos. Typisch vond ik het, maar ik was nu wel zover om het wellicht niet te begrijpen, maar er wel op te bouwen.

Vanaf dat moment kocht ik meer en meer edelstenen en kristallen, veelal online. Dolblij was ik met mijn kleine woestijnroosje als hanger. Maar dat duurde niet lang.
Ik wist niet beter, uit de envelop, direct om mijn nek….. Ik werd ontzettend ziek! Ik kreeg paniekgevoelens, hyperventilatie en ik voelde me zo beroerd! Mijn vriend haalde enkel de ketting van mijn lichaam weg en binnen 10 minuten was ik weer mijzelf…. Alles was weg. En natuurlijk probeerde ik het nog eens, een paar dagen later, maar weer voelde ik me heel naar…. Geen zuivere steen.

DSC03666Hoe het te bewijzen valt en óf het te bewijzen valt… Het maakt me niet meer uit. De wetenschap heeft nog zoveel niet begrepen en er is ook nog maar weinig interesse voor getoond. Elk centimeter op deze aarde is onderzocht door de wetenschap, maar men heeft zich vakkundig om spirituele zaken heen bewogen. En aangezien de wetenschap zoekt op de aardse nuchtere vlakken, denk ik ook niet dat men snel bewijzen zal gaan vinden. En… who cares?

Wat ik wél heb geleerd is dat het kiezen van een steen een gevoelig iets is. Stenen vinden jou en niet andersom. Stenen blijven bij jou, zolang je ze nodig hebt, daarna gaan ze verder. Mysterieus, maar waar! Armbandjes breken op het moment dat jij door een fase heen bent, stenen rollen uit zakken op de vreemdste momenten en ze komen ook ineens weer naar je terug. Was je een steen al jaren kwijt? Plots duikt hij op, op het moment dat je hem kan gebruiken…. Magisch!

Met het kopen van een steen moet je er zeker van zijn dat hij schoon is, zelf kun je ze ook reinigen, maar het liefst start je gewoonweg schoon! Ik koop mijn stenen op adressen die ik vertrouw, vaak met persoonlijk contact. Een goede verkoper kan aanvoelen of de steen schoon is en zal jou nooit een vervuilde steen willen verkopen.
Wees je er ook van bewust dat het big business is, stenen worden in grote hoeveelheden gehakt en verzameld, opgestapeld als levenloos materiaal. Ze worden verscheept, in dozen geknald, liggen eeuwen in donkere ruimtes… Veel stenen hebben geen werking meer, ze moeten zich namelijk kunnen opladen… Eigenlijk zijn ze dood. Van deze stenen hoef je dus ook niets meer te verwachten. Stenen die de gehele dag door handen gaan, daar blijf je ook liever bij vandaan.

De stenen die ik bewust heb gekocht, waar ik de tijd voor heb genomen zijn allen van een goede kwaliteit. Zodra ik ze in mijn handen neem voel ik de energie stromen. Er is echt een groot verschil te merken! De ene steen vindt zijn weg naar mijn buik, de ander zijn energie stroomt door mijn hele lichaam. Langzaam aan ben ik gaan leren mijzelf te healen met stenen en ik ben gaan begrijpen dat het meer is dan ‘placebo effect’.

Ik was geen believer, maar ik ben dat geworden…!

Hoe kies je de juiste steen voor jou?

In realiteit. Koop geen stenen op internet, zonder dat je ervaring hebt met de winkel. Afgebeelde afbeeldingen zijn niet de daadwerkelijke steen die je koopt, dus je kunt moeilijk aanvoelen of iets oke is….De verkoper kiest een steen, maakt er één foto van en vervolgens heeft hij er 100 op voorraad. Je weet dus nooit welke steen je koopt. Het beste is een adres te vinden, waar je de steen in je handen kunt houden.

Wil je toch online kopen, omdat er geen winkel in de buurt is of omdat er haast bij is, neem dan eerst contact op met de verkoper en zoek uit hoe kundig en intuïtief de persoon is. De vrouw waar ik mijn stenen koop heeft altijd persoonlijk contact met haar klanten en wil graag de juiste steen bij de juiste persoon afleveren. Dit soort contacten zijn heel waardevol!

Kies op klacht of op chakra. Weet je van jezelf dat je slecht geaard bent? Kies dan voor aardende stenen. Specifiek op klacht een steen kopen kan ook, maar wees je er van bewust dat veel fysieke klachten vaak hun blokkade in een van de chakra’s of auralagen kent.

Bedenk je hoe je het gemakkelijkst je stenen zult dragen. Ik ben zelf geen mens van kettinkjes. Ik draag liever armbanden of oorbellen én ik heb ervaren dat ik liever af en toe met een grote steen in mijn hand op de bank zit, dan dat ik dagelijks sieraden draag. Ben je geen sieradenmens? Kies dan voor trommelstenen of blokken en torens. Ook kan het handig zijn uit te zoeken waar een steen het beste gedragen kan worden. Zo heb je stenen die direct op het lichaam gedragen moeten worden of op een specifieke plaats op het lichaam. Dan is het handig dat dat ook daadwerkelijk mogelijk is met de keuze die je maakt.

– Je kunt stenen kopen om bij je te dragen, maar je kunt ook stenen kopen om de ruimte te zuiveren. Grote stenen zijn duur, maar ze zijn het dubbel en dwars waard als sieraad voor je huis!

– Wanneer je zelf nog niet in staat bent de werking te voelen, kies dan op vertrouwen en aantrekkingskracht. Intuïtief dus…. Voelt het goed? Past de steen bij je, voel je je er mee verbonden?

Edelstenen en kristallen zijn magisch…. Het draait allemaal om trilling en frequentie. Ik gebruik ze tijdens healingen, als sieraad en als huiszuivering én ik verwerk ze in mijn sieraden voor Pure Prana Label. Een aantal van mijn armbanden vind je in mijn shop, gezuiverd en schoon gaan ze de deur uit! (Bovenstaande armband is een van mijn favoriete ontwerpen!) Ook heb ik wel eens sieraden hersteld, waar ik de energie van de drager in kon voelen… Eigenlijk zoiets prachtigs!

Tja… Geluidsfrequenties zien we ook niet, toch weten we allemaal dat een radio werkt en dat muziek ons kan raken en healen. Dat de wetenschap nog niet op de juiste plek heeft gezocht betekent niet dat we het nooit zullen begrijpen…

Er is meer tussen hemel en aarde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *