DiY natuurlijke droogshampoo

Al die ophef over droogshampoo ?!? Waarom is dit product in eens het heilige van het heilige en waarom gaan mijn tenen er van krullen? Ik zal je er niet belachelijk om maken, wanneer je heel gelukkig bent met jouw droogshampoo, maar we gaan er wel eventjes over babbelen én vervolgens krijg je van mij een heel simpel recept, waar je je probleem mee kunt oplossen. Goed? Deal!

Droogshampoo…. Voor tussen de wasbeurten door. Hoe slim van de fabrikant! Stap 1… We maken shampoos die boordevol chemische ingrediënten zitten die de huid vetter en vetter maken. Stap 2…. We maken droogshampoo, om het probleem op te lossen.

Was er ooit de noodzaak het haar één keer per week te wassen, nu in 2014 zitten heel veel mensen vast aan hun dagelijkse wasbeurt, inclusief shampoo, haarschuim, anti- frizz, wax….. Dat is kassa voor meneer de Haarproductfabrikant! En als fijne bonus voor jou is jouw huid nu zo vet geworden, dat je geen dag meer kunt overslaan.
‘Ik kan geen dag zonder haar wassen, want dan zit het niet en het wordt gigantisch vet’.

Ja, dat klopt. Maar dat doe je echt zelf! Je houdt het zelf in stand, door elke dag te blíjven wassen mét producten die alle belangrijke oliën van de huid wegstrippen, zodat de hoofdhuid denkt: ‘Wat gebeurt er? OMG….. ik ga nu drie keer zo hard werken, want al die oliën heb ik nodig!’.

wVlfnlTbRtK8eGvbnBZI_VolkanOlmez_005Stress voor de hoofdhuid, overproductie van talg en overspannen haar! Maar, daar heeft meneer de Haarproductfabrikant natuurlijk iets op gevonden, hij helpt je graag! Droogshampoo…. Kassaaaa….!
En nu gebruik je elke dag zijn shampoo en om de dag of in tijden van nood…zijn droogshampoo. Waar evengoed wéér ingrediënten in zitten die de hoofdhuid volledig uit balans brengen.

Ik voel met je mee!
Hoe kom je ooit uit dit patroon? Het is én niet goed voor je hoofdhuid én het is doodvermoeiend! Kijk je er niet enorm naar uit een dag je haar niet te hoeven wassen?? Zonder vet haar wakker te worden? Het kan echt!

Het probleem is alleen dat je moet afkicken. Jij….en je hoofd ! Jij in je beauty routine én je hoofdhuid in het aanmaken van overtollige oliën. En dat doe je alleen maar door er dus van af te blijven! Balen! En echt wel erg lastig. Been there, done that….. En ga er nooit meer naar terug!

Droogshampoo kan absoluut een meerwaarde hebben, je haar gaat niet dagelijks meer door het gehele styling ritueel én het helpt zeker ook in het ‘shampoo afkickproces’, het is dan ook geen nieuw product. In de jaren 70 werd het al gebruikt, het verschil is alleen wel dat de ingrediënten gewijzigd zijn, veel agressiever. Het kan echt anders!

De natuurlijke ingrediënten voor droogshampoo zijn:

– 30 gram Maizena
– 1-2 eetlepels Kaneel en/ of cacao poeder
– 2-4 druppels etherische olie van grapefruit of rozemarijn
– Een potje mét deksel
– Een poederkwast

De maizena neemt het overtollig vet op.

De kaneelpoeder en/of cacaopoeder geven het geheel een tint.

De etherische olie van grapefruit of rozemarijn werken goed bij een vette hoofdhuid. Ze werken ook goed bij een gestreste huid én bij een verstoorde balans.

Meng de droge ingrediënten samen. Afhankelijk van je haarkleur gebruik je kaneel of cacao. Hoe donkerder je haar, hoe meer cacao je gebruikt. Hoe lichter je haar, hoe meer kaneel je gebruikt. Ben je hoog blond? Dan volstaat maïzena waarschijnlijk al. Heb je de kleur bereikt die past bij jouw haarkleur? Giet het over in het potje en voeg dan de etherische olie toe. Deksel er op en schudden maar!

Hoe gebruik je het?

Werk streng voor streng en werk van onder af. Dat wil zeggen dat je de lok vast houdt, wat omhoog tilt en vervolgens doop je de poederkwast in de poeder en breng je het van onder af aan op de hoofdhuid. Zo loop je vervolgens je haar langs. Je zult merken dat het haar rondom je gezicht wat meer aandacht vraagt, dit wordt namelijk ook als eerste vet. Wanneer je alles hebt gedaan, laat je het even zijn werk doen. Geef het de tijd om het vet te absorberen. Vervolgens schud je je haar en borstel je al het overtollige poeder er uit! Klaar!

Handig dus! Maar… het is wel een tijdelijke oplossing. Terug naar natuurlijk schoon haar? En weet je niet waar te beginnen? Lees mijn ervaring over No Poo, Low Poo en het ontgiften van de hoofdhuid. Het kan echt anders! Je haar kan makkelijk een paar dagen fris en schoon blijven én goed in model zijn, wanneer de balans van je hoofdhuid terug is!

Doorbreek je patroon en maak je hoofdhuid weer gezond en in balans! En blijf weg bij al die chemische producten ;)

One Comment

  1. Deze ga ik maar eens een keer proberen.

    Ik was mijn haar nu al minstens een half jaar met ‘Yes to carrots’ shampoo, op wat natuurlijkere basis dan de shampoos die ik voorheen gebruikte.

    Helaas werkt deze shampoo voor mij niet zo goed en wil ik graag een volledig natuurlijk product. Ik was nu 2x per week mijn haar ermee, maar het is (vooral op de bovenkant) enorm vet.. Je ziet zelfs geen verschil na een wasbeurt, echt verschrikkelijk..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *