DiY Midwinter gift!

Ooh, ik ben zo blij met mijn voetenbadjes! En omdat het tijd is voor een maand met cadeautjes heb ik hier een super fijn recept voor het maken van je eigen badzout, wat dezelfde helende eigenschappen heeft als het CO2 detoxbad, waar ik eerder over schreef.

Het is voldoende voor 3 heerlijke detox voetenbaden. Ik gebruik dit voetenbad, wanneer ik moe en overprikkeld ben, ik voel me daarna ontspannen en geaard, maar tegelijkertijd voelt mijn hoofd verfrist. Het bubbelt, het detoxt, het herstelt de voetjes, het vitaliseert, het voegt mineralen toe….Wat beter kun je een ander cadeau doen in de koude decembermaand??? En het is super easy! Wees creatief, maak er iets moois van, stop er wat ♥ in… En geluk en gezondheid voor het komende jaar!

Wat heb je nodig voor jouw pepermunt detox badzout?

– 200 gram Epsom zout

– 90 gram Baking Soda

– 30 gram Citroenzuur, poedervorm

– 3 druppels etherische pepermunt olie

– 1 a 2 gram gedroogde munt

DSC04761

Het Epsom zout werkt ontgiftend en vult magnesium aan.

Baking Soda ontgift, werkt alkalisch op het lichaam en vult het mineraal natrium bicarbonate aan.

Citroenzuur geeft het voetenbad bubbels én zorgt voor een betere opname van de natrium bicarbonate.

De gedroogde munt en pepermunt olie geven het bad een kalmerend effect op de zenuwen. Fijn na een lange werkdag!

Hoe maak je het?

Voeg 3 druppels etherische olie aan het Epsom zout toe, goed doorroeren. Voeg vervolgens de Baking Soda en het Citroenzuur toe. Als laatste voeg je de gedroogde munt toe. Zorg dat je goed droge materialen hebt, want anders begint de Baking Soda in combinatie met het Citroenzuur al te bruisen voor het in het bad gaat! (En het geheel gaat klonteren). Goed door roeren en droog bewaren.

Een mooi lint er om heen, of een persoonlijk kaartje erbij en klaar is jouw homemade badzout, vol goede eigenschappen!

Heerlijk ontspannend en ontgiftend!

Gebruik etherische olien niet zonder begeleiding, wanneer je zwanger bent (of borstvoeding geeft) of epilepsiepatient bent.

Etherische pepermuntolie werkt homeopathische middelen tegen, dus niet samen gebruiken. Gebruik pepermuntolie niet in een algeheel bad, het is te verkoelend en je kunt er een koude shock van krijgen. Het is ook níet geschikt voor baby’s en kleine kinderen.

Wil je weten waar ik mijn ingredienten koop? Je vindt het hier.

 

2 Comments

    • Het klopt dat het met elkaar reageert, daar heb je helemaal gelijk in. Maar omdat dit citroenzuur in vaste vorm wordt toegediend ontstaat er een geleidelijk proces, waarbij er éérst koolzuur ontstaat, wanneer de bubbels verdwijnen, dan blijft zout achter. Dit koolzuur geeft in je maag een opgeblazen gevoel en dat maakt het drinken van baking soda na de maaltijd ook zo gevaarlijk, bij een volle maag kan de darmwand scheuren. Maar in een voetbad, waarbij je baking soda en citroenzuur mengt profiteer je van de voordelen van deze chemische reactie.
      Tijdens deze reactie ontstaat er ook zuurstof in het water, waardoor je de mineralen makkelijker opneemt. Hier lees je er meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *