DiY citrus deo met jasmijn

Ben je ook zo´n fan van de homemade deodorant op basis van kokosolie en natrium bicarbonaat? Ik net zo! Er is geen deo zo effectief als deze zelf gemaakte okselverfrisser en ik kan er blindelings op vertrouwen.
Toch vind ik zo nu en dan verandering wel eens fijn, ik mis dan ook wel eens een geurtje, niet overdreven, maar gewoon een klein beetje gezelligheid tijdens mijn verzorging.

Ik ben gaan experimenteren hoe ik dat geurtje toe kan voegen, parfumolie is niet zo mijn ding en zoals ik al eerder schreef bleek deze aromatherapeute zelf wat allergisch te reageren op de etherische oliën… Hmm… niet handig!

Ik ben nog steeds op zoek naar etherische oliën die zich zullen onderscheiden en ik hoop je daar met de tijd een antwoord op te geven. Er zijn bedrijven die beweren dat hun olie zo puur is dat je het zelfs kunt drinken in water, maar als aromatherapeute is het mij niet duidelijk hoe ze dat bereiken. Op mijn vragen, aan de bedrijven in kwestie, heb ik tot nu toe geen antwoord gekregen, dus jou blijf ik toch ook een antwoord schuldig. Mocht daar meer duidelijkheid in komen, dan zal ik dat a la minute met je delen, maar tot die tijd zoek ik naar alternatieven voor de etherische oliën. Een deo die geurt, zonder etherische olie en parfumolie was dan ook even zoeken, maar het is me gelukt!

DIY citrus deodorant met jasmijn!

Ik vind het een heerlijke geurende combi, jasmijn en citrus, of het nu citroen of sinaasappel is. Voor deze deodorant heb ik zelf gekozen voor jasmijn met citroen, simpelweg omdat ik nog een mand vol citroenen op de kast had staan. Ben jij rijk aan sinaasappelen? Ruil de citroen dan gerust in voor de oranje variant!

Voor het aanbrengen gebruik je simpelweg je vingers, veel heb je namelijk niet nodig om een hele dag fris te ruiken.
Deze deodorant heeft een zachte geur en is niet overheersend aanwezig… Ik ben er erg blij mee!

Ik hoor natuurlijk graag hoe jou deze deo bevalt!

Wat heb je nodig?

3 eetlepels ontgeurde kokosolie
2 eetlepels natrium bicarbonaat/ baking soda
2 eetlepels gedroogde jasmijnbloemen
1 eetlepel rasp van de schil van een biologische citroen

  • Verwarm de kokosolie au bain Marie.
  • Voeg er de jasmijnbloemen en de citroenschillen aan toe.
  • Laat het geheel zo’n 20 minuutjes in de olie trekken en roer af en toe door.
  • Haal de olie van de warmtebron af en zet het in een gesloten potje een nacht te rusten, kies voor een donkere plek.
  • De volgende dag warm je de olie nogmaals op en laat je het weer 20 minuten intrekken. Door de warmte geeft de jasmijn zijn geur meer af aan de olie. Door de olie vervolgens weer een tijd weg te zetten gaan ook de helende eigenschappen van de jasmijn vermengen met de olie.
  • Je kunt dit proces nog een keer herhalen, je kunt op dit moment er ook voor kiezen dat het voldoende is.
  • Wanneer de olie nog warm is dan kun je de olie door een zeef heen halen, de bloemen en de schillen zullen er uit gefilterd worden, wat overblijft is een zacht geurende jasmijnolie. Heb je het potje nog een nacht opzij gezet? Dan zul je het uiteraard weer eerst moeten opwarmen om het te kunnen filteren.
  • Voeg de natrium bicarbonaat toe aan de olie en roer het goed door.
  • Laat de olie stollen.
  • Nu kun je met een vork de olie los ‘harken’ en klaar is jouw zelfgemaakte deodorant!

Tip! Bewaar jouw deodorant in een potje wat je kunt sluiten, zodat er geen vuil in kan komen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *