De jas van energie

Energie is een raar ding en wanneer je je er meer en meer in gaat verdiepen kom je er achter dat het ook daadwerkelijk ongrijpbaar is. Misschien is dat dan ook de reden dat veel mensen het ‘eng’ of zweverig lijken te vinden.
Vanuit een hoogsensitief leven is energie een hekel punt, er is nooit genoeg van, je voelt er veel van, je ervaart het diep en het maakt je soms horendol omdat je er geen controle over krijgt.

Toch is energie ook iets waar je mee kunt leren spelen, onder controle zou kunnen krijgen, je meester kunt maken en bewust kunt leren inzetten.

We zijn geneigd ons te laten manipuleren door innerlijke ervaringen, energie van buiten af, we handelen in het moment naar wat ons op dat moment beïnvloedt.

Maar energie bevindt zich om ons heen, evengoed binnen in ons. We zijn energie, dus wat ons triggert en beinvloedt…. valt ook van binnen uit te creëren. Raak je me kwijt?

Ben je wel eens uit je bed gestapt, vol goede moed, vol fijne energie? Het moment dat je je voeten op de koude vloer zette wist je het…. Dit wordt een geweldige dag! En dat werd het ook. Gedachtekracht wellicht, inderdaad. Maar er is meer.
Het was een wolk van krachtige energie waar je mee op stond, je was wellicht uitgerust, had zin in de dag, je had onbewust een energie gecreëerd, waar binnen alles mogelijk was. En zo verliep dan ook je dag!
Het omgekeerde ken je ook…. Je kijkt tegen iets op, er borrelt een intern gevoel op… Je kunt het niet, je wilt het niet…. En alles lijkt tegen je te keren, er is stress, je laat dingen uit je handen vallen…. Het moment wordt beïnvloed door het interne machtige gevoel.

Onbewust creëer je deze momenten en ik ga je nu niet vertellen dat je deze momenten anders moet gaan benaderen, andere gedachten moet creëren, affirmaties, of wat dan ook… Ook al werken ze op de lange termijn geweldig!

Nee, ik heb het nu over het aantrekken van een jas met energie. Bewust een bubbel instappen, waarmee jij dat kunt gaan doen wat je graag zou willen doen, maar waarbij normaal gesproken een bepalende energie je belemmert.

Dat nare telefoongesprek waar je al een tijd tegen op kijkt, omdat je zo onzeker wordt van de persoon aan de andere kant kun je anders gaan benaderen.
Stel je eens voor hoe je je voelt in een krachtige situatie, leef dat gevoel, voel heel diep van binnen hoe je je voelt, wanneer jij je krachtig voelt…. Trek een jas van kracht aan, een energiebubbel, die je simpelweg zelf creëert. Met dat krachtige gevoel kun je de situaties instappen, waarin je je ongemakkelijk zou kunnen voelen en je zult merken dat het daadwerkelijk anders verloopt.

Deze situaties kun je creëren voor elk moment van de dag, voor elke emotie die gewenst is, welke behoefte je ook hebt. In plaats van je te laten leiden door het moment neem je het moment in je eigen handen.

Je baas ga je tegemoet met je ‘jas van kracht’, je kind met een ‘jas van liefde’, je partner met een ‘jas van liefde en spanning’ en ga zo maar door.

Je neemt je leven in eigen handen en brengt je emoties in balans. Je speelt met energie, omdat je dat kunt, je bent geen slachtoffer van het moment, je bent de ontwerper van het moment!

Creëer jouw eigen bubbel en oefen het eens op de momenten dat je daar ook tijd voor hebt. Het zal steeds makkelijker worden, je zult ook meer en meer gaan voelen hoe snel je beïnvloed kan worden door situaties en energie van buiten af… Wat je niet meer wilt.

Jij creëert jouw leven en dus ook de energie. Wil je meer zelfverzekerdheid…?  Stap in de energie van zelfverzekerdheid en loop er in rond! Trek de jas aan, want je weet wel hoe het voelt!
Wil je meer zachtheid? Wie houdt je tegen?

Welke bubbel heb jij nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *