De Hele Olifant in Beeld

Na het wegleggen van ‘The afterlife of Billy Fingers’ verbleef ik nog enige tijd in de energie van het boek en het leek me onmogelijk om binnen zeer korte tijd weer zo enthousiast te zijn over een boek. Ik had een soort heimwee, zeg maar, naar een beleving die ik zojuist had beëindigd. Stiekem baalde ik er misschien toch wel van dat ik het in één dag had uit gelezen, maar zo gaat dat wel vaker met mij en mijn boeken. Lezen tot ik er bij neer val, omdat ik het niet weg kan leggen en vervolgens balen dat het avontuur voorbij is. Ik verbind me met de woorden op het papier, ik slurp ze op!

Ik was dan ook in eerste instantie eigenlijk helemaal niet zo enthousiast, een nieuw boek. En de titel trok me al helemaal niet ‘De hele olifant in beeld’….
Toch was een vriendin heel enthousiast en mijn vriend zei ook al meerdere keren dat het echt, echt een interessant boek zou zijn.
Vooruit dan maar… Immers, het leven gaat door en het afterlife van Billy Fingers is nu eenmaal al weer verleden tijd. Practise what you preach. Tijd voor iets nieuws, zucht…!

Het was een hele omschakeling, het was niet helemaal eerlijk, ik was niet geheel onbevooroordeeld, dus de eerste hoofdstukken waren pittig. Ik moest wennen aan de wat drogere schrijftaal, de wat wetenschappelijke omschakeling… Maar, ik moet bekennen… eenmaal in het boek ben ik super blij dat ik er aan begonnen ben!!

‘De hele olifant in beeld’ begint met een oud Soefi verhaal uit de twaalfde eeuw en ik schaamde me een beetje. Niet alleen werd direct de titel uitgelegd, de titel was ook nog geniaal bedacht en het weet zich als een rode draad door het gehele boek te manoeuvreren.

20151014_144048Dit boek is geen boek, wat je leest als een roman. Het is meer een naslagwerk, waarbij alle nieuwste wetenschappen gecombineerd worden met de universele wetten. Spiritualiteit, als geheel, niet als zweverig ‘geloof’. Het is heerlijk om te lezen dat we evengoed met de wetenschap op een punt van doorbraak staan, wanneer het om energetische ervaringen en om spirituele wijsheid gaat.
De periode waar wij ons nu in bevinden is vergelijkbaar met het moment dat we er van bewust werden dat de aarde helemaal niet plat was, maar rond.
Op diezelfde wijze gaat ook de wetenschap op dit moment door een shift en ook al probeert men met man en macht de oude overtuigingen te verdedigen, het kan niet lang meer duren voor de nieuwe wetenschap alles over hoop gaat gooien. Onze visie op het leven zal als een kaartenhuis in klappen, de oude geschriften worden steeds vaker ondersteund door de nieuwe wetenschap.
We zijn allen een, we kunnen er niet omheen.

1001004004798402

€ 29,99 Breng mij naar Bol.com!

Dit boek weet je op een geniale manier te doordrenken met de samenhang van het geheel. Spirituele ervaringen, universele wetten én wetenschap komen samen en maken alles als één geheel.
Los daarvan staat het boordevol met wijsheid en verwijzingen naar andere zeer interessante boeken en onderzoeken.
Een heerlijk boek om je hersenen in beweging te brengen en je leven weer eens onder de loep te nemen!

Wat mij betreft komt dit boek bij iedereen in de boekenkast te staan, in elk klaslokaal te liggen. Een boek wat je raakt, waar je over na gaat denken, wat out of the box- denken stimuleert én helderheid geeft in het moment waarop we leven. Geen uitleen- exemplaar, maar één die je wilt houden!
We staan aan de rand van een nieuwe beleving en jij kunt er bewust van zijn!

‘De hele olifant in beeld’… Wat mij betreft een geniale samenvatting van alles wat ons bezig houdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *