De goedkoopste Low Poo shampoo!

Uitgeroepen tot de goedkoopste Low Poo Shampoo! Door niemand minder dan Blissings….. :)

Biologisch duur? Meestal wel, he? Gemiddeld betaal ik 10 euro voor een goede fles shampoo. Maar het hoeft niet!Verstopt in een hoekje, tussen de meest chemische shampoo varianten bij de Action stonden deze schatjes…. Ik ben om… qua verpakking, zijn ze niet cute?

95% natuurlijk… biologisch? Nou… dat staat mooi op de verpakking, maar dat blijkt zoals gewoonlijk wel weer mee te vallen.
Maar een Low Poo variant is het zeker!

Deze shampoo blijft onder de 2 euro, 1, 19 om precies te zijn! Hoe goedkoop wil je je alternatief voor reguliere shampoos hebben?

En ik weet dat ik je normaal gesproken een hele waslijst aan ingrediënten mee geef, maar die sla ik dit keer over. Want?

Omdat de illusie van volledig veilige shampoo met het wassen van mijn haren mee het putje in is gespoeld. Elke shampoo check ik na, altijd staat er weer ‘natuurlijk’ in grote letters op het pakje.
Deze shampoo is parabenen en sulfaat vrij, de ingrediënten die men het meest zou moeten vermijden. Daarnaast is hij biologisch afbreekbaar en dus voor 95% natuurlijk. De discussie of hij dat ook daadwerkelijk is sla ik óók dit keer voor het gemak over, we weten inmiddels wel dat fabrikanten die leus graag gebruiken en ingrediënten die van natuurlijke afkomst zijn, zelfs na 100 chemische processen, nog als natuurlijk bestempelen. De ingrediënten op deze shampoo zijn niet anders dan de ingrediënten van de duurdere merken.

Een Low Poo shampoo dus, van Timotei. Zo natuurlijk en veilig mogelijk… Niet heilig.

Waarom zo gemakkelijk in de beoordeling?

Omdat het me hier gaat om cheap… Goedkoop!
Biologisch, natuurlijk… het is voor heel veel mensen niet te betalen. Zuinig is dus het motto en je koopt het niet zomaar even tijdens je dagelijkse rondje supermarkten.
En dat is dus met deze shampoo anders!
Super goedkoop en makkelijk verkrijgbaar, bij de plaatselijke Action. Import, dat wel…. Maar wanneer je weinig geld hebt en toch een gezondere shampoo wilt, dan is dit je keuze!

SONY DSCVoldoet hij dan wel?

Low Poo… dat wil zeggen dat je het niet mag vergelijken met de reguliere shampoos. Je zult wel een beetje arbeid moeten verrichten om je haar te wassen. Maar ja… Het is een fijne shampoo!
Hij ruikt heerlijk, de verpakking is schattig op het plankje in de badkamer!

Pas wel op met de dosering. Zoals veel Low Poo shampoos is ook deze shampoo flinterdun, voor je het weet knijp je de fles leeg. Je zult wellicht ook meer moeten gebruiken dan bijvoorbeeld een shampoo als van Yes To. Maar dat is niet per definitie een slechte eigenschap. Juist de dikke vorm van shampoo verraadt ingrediënten die je liever niet in je shampoo vindt.

Een mooie basis shampoo als alternatief voor de duurdere vormen van Low Poo, omdat ik weet dat niet iedereen de overstap kan betalen…!
En bijpassend een conditioner, die net zo goedkoop is en net zo lekker ruikt!

Super!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *