De 5 Tibetanen, de juiste manier.

Een aantal jaren terug kwam ik op mijn yogapad in contact met De Vijf Tibetanen. Een serie oefeningen waar magische verjonging uit voort zou mogen komen. Ik was zeer enthousiast. 5 naar ogenschijnlijk simpele oefeningen in mijn dagelijks ritme waren zeer welkom. Ik vond mijn informatie online, vele filmpjes waren er te vinden, maar daarmee werd ik ook direct geconfronteerd met een probleem. De oefeningen werden keer op keer geheel anders uitgevoerd en ik raakte volledig het overzicht kwijt. De instructies en beelden stonden soms haaks op elkaar en ik kon er niet meer van overtuigd zijn dat ik het juiste deed, wat mijn enthousiasme temperde. Ik haakte af.

Marco Agelink doorliep een gelijk proces, daarentegen haakte hij niet af en ging op onderzoek uit. In zijn zoektocht stuitte hij op de originele manuscripten, die in 1939 vertaald werden naar het Engels door Peter Kelder, het werd een van de boeken behorende tot zijn favorieten en hij besloot de informatie om te zetten naar het Nederlands. En zo ontstond het boek De Vijf Tibetanen.

Marco en ik waren verbonden door Social Media en ik wilde graag aandacht besteden aan de manuscripten, ik dacht namelijk dat veel lezers, van mijn toenmalige site ‘Awakened by’, er interesse in zouden hebben. Echter gezien de opbouw van de site kon ik hem niet beloven een column te schrijven over een product. Toch mocht ik het boek ontvangen. Niet heel happig op het weggeven van persoonlijke gegevens in het algemeen is het des te bijzonder dat ik toentertijd zomaar mijn adres aan hem gaf.

Kort daarna lag het boek op de deurmat. Ik las het in één dag uit, vervolgens deed mijn partner hetzelfde en we inspireerden ook weer anderen om het te kopen. Wat maakt dit boek zo bijzonder, dat ik er nu op Blissings ook weer aandacht voor vraag?

Project3Los van het heldere lettertype en de duidelijke tekeningen die direct mijn aandacht trokken, wordt heel mooi uitgelegd waar De Vijf Tibetanen hun oorsprong hebben, wat de achterliggende gedachten en ervaringen zijn. En daar blijft het niet bij. De aanvullende informatie en geheimen die ik nergens eerder kon lezen deden mij het boek niet meer wegleggen. Chakra’s, voeding, denkwijzen en andere zaken die meespelen in het effect van De Vijf Tibetanen worden beschreven, het is werkelijk een extra dimensie in het geheel.
Voor een ieder die dus bijzonder geïnteresseerd is in de 5 Rites, want zo zou men de oefeningen echt moeten zien, is dit boek echt een aanrader. Sterker nog, het is zo’n beetje mijn bijbeltje geworden. Bedankt Marco! :)

Toen ik zelf startte met de 5 Tibetanen merkte ik al snel dat een beetje discipline in het geheel niet ongepast zou zijn. Ik wist niet meer waar ik was geëindigd, ik sloeg eens een dag over en uiteindelijk een hele week. Dat is niet handig. De 5 Tibetanen werken pas echt goed, wanneer je ze dagelijks over een lange tijd uit voert en wanneer je de tijd neemt ze op te bouwen. Ook wanneer je al tijden Yoga doet, of andere oefeningen, al ben je super sterk qua spieren, dan nog bouw je de 5 Tibetanen langzaam op. De Riten werken namelijk door op gebieden, waar jij je niet altijd bewust van bent. Ze werken diep door op de chakra’s, de aura en op het energieniveau.

Ik wilde opnieuw starten, maar dit keer vol overtuiging én met discipline. Ik bedacht me hoe fijn mijn schema voor hardlopen was en maakte een schema voor de 5 Tibetanen. Je kunt het schema hier vinden, je kunt het opslaan en/of printen. Je mag het van mij doorgeven aan vrienden en/of toevoegen aan je eigen blog, ik hoop wel dat je de bronvermelding behoudt.

Een promofilmpje van het boek vind je hier. Het boek ‘De vijf Tibetanen’ vind je hier en ik hoop dat je er net zo blij mee zult zijn als ik!

Heb je toch nog behoefte aan visuele voorbeelden? Op youtube zijn diverse filmpjes te vinden,één daarvan vind je hier. Maar nogmaals, gebruik het slechts als voorbeeld en ga niet direct meedoen, want onderling verschillen ze enorm!
Laat me weten of het schema voor je werkt en hoe het je verloopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *