Citroen op je nagels

Later op de dag heb je een belangrijke afspraak, je springt uit bed, brengt de kids naar school, vliegt naar huis, je springt onder de douche, zoekt je goede kleertjes op, makeup hier en daar, haartjes in model en je begint je dag, met de afspraak in je achterhoofd. Na een aantal uur kijk je op de klok, je blik valt op je handen… Wat is er gebeurd????!!!

Je nagels en nagelriemen zijn geel, rood… of welke kleur van de regenboog dan ook… Dat was vanmorgen nog niet zo?! Flashes van kerrie, kurkuma en bietenrood gaan aan je voorbij en voor de zekerheid kijk je je kleding nog maar even na. Ja… dat shirt is te vervangen, maar je nagels…

Ha… als je enigszins op mij lijkt dan is dit je bekend. Meisje meisje in de ochtend, maar nooit voor lang… Hoe ik het doe, ik weet het zelf niet meer, maar met kurkumanagels naar die afspraak is het zeker niet!

Dit soort situaties zorgen voor snelle oplossingen, natuurlijk, maar wel effectief!

Een gezond lichaam heeft gezonde nagels, roze, glad en aan het topje ontstaat een wit randje. Nagels die er anders uit zien geeft geregeld aan dat je ergens in het lichaam vitamines of mineralen mist. Nepnagels, omdat je dus geen mooie nagels zou hebben, hebben dus al helemaal geen zin. Ze maken de conditie van je nagels nog slechter en het lost het echte probleem niet op. Nagellak doet hetzelfde, de conditie van je nagels gaat er van achteruit. Mooie nagels laten zien dat je gezond bent, dat is de reden dat er zo’n aandacht voor is en of je dat nu met een French Manicure doet of met Acrylnagels…. Het blijft nep.

Wanneer je lichaam gezond is, dan heb je ze van nature. Dat zet tot nadenken!

Heb je dus geregeld last van paarse nagels, of afbrokkelende gevallen, dan is het handig je waardes eens te laten controleren. Het kan een gevolg zijn van diverse deficiënties, zoals ijzer, maar ook de vitamines B of een tekort aan zink of calcium. Je darmflora kan niet goed zijn, waardoor je meerdere vitamines slecht opneemt. Misschien rook je nog, drink je te weinig… Ehm, water dan, he?!

Afijn… Het is een goede aanwijzing dat er iets niet helemaal goed gaat van binnen!

Je nagels hou je mooi, door ze geregeld met olie in te smeren, door je handen goed te verzorgen. Hoe je ze schoon houdt… Ehm…
Daarvoor moet je niet bij mij zijn!

Maar ik weet wél hoe je ze weer schoon krijgt, handig in noodgevallen!

Nagels maak je schoon met citroen!

En broze nagels worden er harder van!

Wat heb je nodig?
– Het sap van een halve citroen
– 100 ml water

Meng het sap met het water en hang die geel, groene, rood gevlekte natuurlijke nageltjes een paar minuutjes in het mengsel. Zorg wel dat je eventuele stofjes en rouwrandjes al hebt verwijderd, anders mis je die plekjes. Na een paar minuutjes spoel je ze af, was je je handen grondig en smeer je ze goed in met crème.

Bij extreme spoed kun je de citroen ook direct op de nagels aanbrengen, maar doe het niet te vaak, het droogt de nagel en huid erg uit!

Nagels zijn weer schoon en fris! Klaar voor de afspraak en niemand weet wat voor brokkenpiloot je stiekem bent ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *