Cider azijn met rozemarijn, als natuurlijke conditioner.

All rights reserved blissings.nl

All rights reserved Blissings.nl ACV Rosemary 3‘Just like grandma used to make’…

Oma deed haar haren niet wassen met de shampoos van nu en gebruikte al helemaal geen conditioner. Oma deed haar haren ontklitten en glanzen met cider azijn, ofwel appelazijn!
De aanhangers van de No Poo methode weten het al jaren. Appelcider azijn gemengd met water maakt het haar doorkambaar, licht en laat het glanzen. En nog beter dan de huidige conditioners het doen. Het haalt laatste zeeprestjes uit het haar, onthardt het water en brengt de PH waarde omlaag.

Ik ben niet geheel No Poo…( I wish, wat zou dat een geld schelen!), dat is me tot nu toe nog niet gelukt. Ik was mijn haar wel met Aleppo en soms met natuurlijke kant en klare shampoos. Ik heb heel lang haar, dus ik heb echt wel een vorm van conditioner en anti- klit nodig, anders kom ik er niet doorheen. Voor ik ontdekte dat ciderazijn een geweldige natuurlijke oplossing was kocht ik biologische conditioners, zonder alle chemische toevoegingen. Met mijn lange haar liep dat enorm op in de kosten! Een kleine fles conditioner kostte me al snel 10 euro! Mijn No Poo avontuur heb ik achter me gelaten, maar de appel ciderazijn is nog steeds in gebruik. 2 euro voor een flesje, wat aangelengd met water een hele maand mee kan. Het scheel nogal! Je haar verzorgen met ciderazijn is makkelijk, snel, laat geen vies plakkerig gevoel achter, je haar voelt super licht en schoon. En de geur verdwijnt overigens na het uitspoelen. Geurloos schoon haar.

All rights reserved Blissings.nl ACV Rosemary 5Maarrr ik ben een meisje, he… ?! En daar kwam toch het moment dat ik een geurtje ging missen in mijn haar. In eerste instantie was het verlangen nog niet zo heel aanwezig, maar toen mijn vriendin haar ‘ciderazijn en Aleppo avontuur’ aan de wilgen hing, omdat ze het ‘verwenmoment’ een beetje miste, begon het ook te knagen. Ja, ik miste het ook! Ik wilde ook weer een oase van lekkere geurtjes om mij heen, na het haren wassen. Balen!

Hoe deden ze dat dan eigenlijk vroeger? Badazijn, werd me verteld, aangelengd met kruiden en bijvoorbeeld honing. Alhoewel honing echt geweldig is als haarmasker leek het me persoonlijk niet fijn om als naspoelmiddel te gebruiken. Na wat zoeken en navragen ontdekte ik dat badazijn niet veel anders was dan de ACV- combi die de No Poo-ers gebruiken. Oh… ja, sorry. ACV… dat is dus Apple Cider Vinegar, appel cider azijn dus!

Mijn rozemarijnstruikje achter de hand, ehm… nou niet echt achter de hand… in de tuin, besloot ik dan maar eens mijn eigen badazijn te maken! Rozemarijn wordt al eeuwen gebruikt in badwater en kent goede eigenschappen voor de huid, het leek mij een interessante vondst! En dat was het ook! Ik ben zo blij met mijn Rozemarijn conditioner! Het geeft me net een vleugje welness tijdens het douchen! :)

All rights reserved Blissings.nl ACV Rosemary 1Hoe maak je Rozemarijn cider conditioner?

Je hebt nodig:

  • Een donkere glazen fles
  • 1 a 2 flessen Biologische Appelcider azijn
  • Een aantal takjes rozemarijn
  • Een sprayfles

Voeg de appelcider azijn en rozemarijn samen in de donkere glazen fles en laat het staan. 2 weken. Dat is alles!
Het enige wat je na deze twee weken moet doen is een sprayfles voor 1/5 vullen met het mengsel en aanlengen met water. Voor je het gebruikt schudt je het mengsel nog even door.
Spray na het haren wassen het haar in met je nieuwe natuurlijke conditioner, van de haarwortel tot de puntjes, masseer het wat in en laat het heel even zitten. Goed uitspoelen en je hebt super schoon, goed doorkambaar haar, met een vleugje Rozemarijn!
Je bespaart tonnen op conditioners, het is veel milieuvriendelijker én je ziet er goed uit.
Geweldig toch?
Ik ga ondertussen door met het zoeken naar andere geurcombi’s en kruidenmengsels en als ik zover ben ben jij de eerste die het weet!

Wil je meer weten over No Poo of alternatieve producten om je haren te wassen? Niet zo lang geleden schreef ik een stukje over overstappen op natuurlijke methodes. Je vindt het hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *