CBD, wat is dat?

CBD, de afkorting van cannabidiol, een stofje wat voorkomt in marihuana of wiet.
Voor de vooroordelen met je aan de haal gaan… stop! Niets om voor op hol te slaan, dit is Blissings… weet je nog? Relax, chilllll….

CBD dus, mijn favoriete supplement van 2016!
Vrij verkrijgbaar in Nederland, volledig legaal! En dát is belangrijk om te weten.

Waar wiet nog steeds onder een gedoogbeleid gebukt gaat is CBD toegelaten om vrij op de markt te verschijnen. Dit heeft er mee te maken dat CBD géén THC bevat, hét stofje waar je high van wordt.
Van CBD word je niet stoned!
Jammer wellicht voor velen, een uitkomst voor nog de meesten.

Al jaren volg ik de informatie over Cannabis, met name alles over de voordelen voor de gezondheid en ik was super enthousiast! Je kunt het zo gek niet bedenken of Cannabis is een partner in de strijd! Ik was dan ook heel geïnteresseerd in het juicen van de plant, als groentesap!
Echter door de bestaande vooroordelen kwam het er niet toe om de plant ook daadwerkelijk te proberen, je moest je eigen planten dus groeien en dát zag ik eventjes niet zitten.

Dit jaar kwam ik plots in contact met CBD- olie. Olie? Ik was een en al oor!

CBD is als het ware een zusje of broertje van THC, maar dan het lieve kind, het onschuldige kind. Het níet-psychoactieve stofje in de plant. De engel van de twee! Nou ja, twee…. CBD en THC hebben nog véél meer broertjes en zusjes, maar die doen gewoon even niet mee in dit verhaal.
Van CBD word je dan wellicht niet stoned, maar het heeft wél hetzelfde verdovende effect, wat verlichting van gezondheidsklachten kan brengen, precies dát gene waar veel mensen naar op zoek zijn. CBD is zeer veelzijdig in het gebruik en ondersteunt het lichaam van binnen uit.

De onderzoeken zijn er helder over, Cannabis is een belangrijke plant voor de mens. Het wordt ook herhaaldelijk gevonden in oude geschriften als een belangrijk natuur medicijn.
Het is onze panische overtuiging die de plant in een verdoemenishoekje heeft gezet, veroorzaakt door de overheid en de farmaceutische industrie die er geen boterham aan kon verdienen.
Dáár denken ze overigens inmiddels zelf ook wel anders over; in Amerika is men hard aan het werk, achter de schermen uiteraard, om een patent te krijgen op CBD.

Blijkbaar is CBD is dus een serieuze concurrent van de farmacie!

CBD is verkrijgbaar in olie, pasta, capsules, zetpillen, thee, sprays en shots en in diverse werkzame percentages.

DSC05710AZelf gebruik ik een kant en klare van Medi Hemp, op dit moment de 5% RAW versie naturel,  in flesjes verkrijgbaar. Heel prettig in gebruik, je kunt direct onder je tong druppelen, waar de opname het grootst is.
Een duidelijke gebruiksaanwijzing is niet echt te geven, ieder lichaam reageert namelijk anders op CBD, maar het is in elk geval aan te bevelen om zuinig te starten. Door langzaam op te bouwen kun je leren aanvoelen waar jouw minimale en dus ideale dosis ligt, het is een trial and error periode.
Zelf was ik de eerste weken vooral heel moe, maar na een paar weken verdween dit ook weer, ik heb de dosis langzaam opgebouwd en gebruik nu 2 keer per dag 2 druppels. Ik voel me prima!

De smaak van Cannabis is wellicht even wennen, de ene olie is de andere ook niet. Lekker is het misschien niet, maar dat vind ik persoonlijk mijn minste zorg!

Je kent me.. het liefste som ik nu een hele lijst aan klachten op, waar CBD je bij kan helpen, maar dat heeft de wet nu juist verboden. Tenenkrullend! Ik móet een keuze maken tussen het delen van het product en de gezondheidsclaims…
Uit ervaring heb ik geleerd… dat jij negen van de tien keer wilt weten wat ík gebruik en ik hou mijn blog in stand door te linken.
Dus kies ik hierbij voor het eerste. Bummer!

Uiteindelijk vind je op Google natuurlijk voldoende informatie om te zien of jij gebaat zou zijn bij dit product!
‘Gezondheidsklacht+ CBD+ Google= oneindige info!’

Het fijne bij CBD is dat het wel héél ruim inzetbaar is en veel medicatie kan vervangen, maar meer dan dat… zeg ik niet! Op het randje.. ssstttt…!

Succes in je zoektocht ;)

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *