Bounty spread verslaat pure hagelslag!

Had ik al gezegd dat ik een lichte chocolade verslaving heb? Niet zo eentje, waarbij je de kastjes uit kamt, onder de bank zoekt en ’s avonds laat nog voor naar het benzinestation rijdt, maar serieus genoeg om autistische trekjes te vertonen, wanneer het er niet is. Hagelslag. Puur wel te verstaan.

’s Morgens in de ochtend, bij het opstaan. Het moet er zijn, anders word ik hoog neurotisch. Het is ook weer niet zo dat ik mijn verslaving nog nooit heb verslagen, want ik weet zo goed hoe slecht het voor je is en met name in de ochtend! Ik heb jaren pindakaas als vervanging weten te vinden, regelmatig hele periodes van yoghurt gegeten, met al het gezonds wat er te vinden is er in gemengd. Zelfs heb ik een heel lange tijd brood afgeschaft en wat voelde ik me goed!
Hoe komt het dan dat ik uiteindelijk toch eindig met mijn broodje hagelslag? Eigenlijk gewoon heel simpel, ik vind chocolade zo lekker! Er komt altijd ergens weer een moment van zwakte, of mijn vervanging raakt op en denk ik achh….één keertje… Zie je? Toch een verslaving, want vanaf dat moment kan ik het niet meer opbrengen om die koude yoghurt naar binnen te werken… ai.

Maar goed, ik baalde daar natuurlijk gigantisch van en besloot producten te zoeken die ik op een zelfde manier zou kunnen gebruiken, maar die even lekker zijn of misschien zelfs lekkerder!

Ik vond een recept in de Allerhande 5 van dit jaar, voor chocospread… 2 sterren kreeg hij maar, maar ik was nu eenmaal op zoek naar een vervanging voor de chocolade. We probeerden het toch maar uit, maar nee…. Het was echt niet lekker! Uiteraard wel gezond, maar ik wil toch echt mijn kinderen mee krijgen in dit proces én het moet wel zo lekker zijn dat het mij ook bij die hagelslag weg trekt en dat lukt niet met giga bitter cacaobeleg, wanneer ik nog aan het wakker worden ben.

Toch was het een prima basis om op voort te borduren. En uiteindelijk hebben we, mijn medeverslaafde en ik… (mijn zoon), een superlekkere choco spread gemaakt, waar voor gevochten wordt! Het overtreft mijn stoutste dromen, is veel gezonder, echt veeeel gezonder, maar ook werkelijk dubbel zo lekker! En wij noemen het ‘Bounty Spread’, want het heeft zo’n heerlijk tropisch bijsmaakje.

Het bevat laurinezuur en caprinezuur, antioxidanten, vitamine A, meerdere B’s, D, E, calcium, ijzer, magnesium en fosfor. En omdat alle ingrediënten onverhit en onverwerkt zijn, is dit overheerlijke goedje dan ook zo gezond voor jou! En daar laat je de hagelslag met heel veel plezier voor staan, die giga suikerbom, waarvan we allemaal wel weten hoe slecht het is!

Bounty Spread All rights reserved Blissings.nl (2)Wat heb je nodig voor onze overheerlijke, gezonde ‘Bounty Spread’???

  • 100 gram biologische kokosolie
  • 6 el. gemalen kokosrasp
  • 3 el. honing
  • 8 el. Biologische Cacoapoeder

De kokosolie is het handigste te verwerken, wanneer je hem licht laat smelten, au bain Marie bijvoorbeeld, het hoeft echt enkel maar wat zachter te worden, in de zomer zal dit niet zo’n probleem zijn, maar in de winter kan de olie keihard zijn….. Vervolgens voeg je de honing toe, roer ze goed door en voeg de cacao toe. Als laatste voeg je de kokosrasp toe.

Laat het geheel goed afkoelen, roer het zo nu en dan wat door. Het mooiste van dit product is dat het ook gewoon houdbaar is. Het is net zolang houdbaar als het ingredient wat de kortste houdbaarheiddatum heeft….

Klaar is jouw ‘Bounty Spread’! Geniet er van! ;)

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *