Bescherm je gebit tegen zuren van appelcider azijn en citroen!

Het drinken van citroensap of appelcider azijn is goed voor je, gezond!

Het ontgift en heeft een alkalisch effect op het lichaam, waardoor het zuuroverschot in het lichaam geneutraliseerd kan worden. Een absolute aanrader dus en je leest er hier meer over.

Maar…. Zuur voedsel en zure drankjes, zoals frisdranken, fruitsappen, limonade, maar dus ook zéker citroensap en appelcider azijn… die toch echt uiterst zuur zijn… zijn slecht voor de tanden!

Hier vind je 10 tips die je zou moeten weten vóór je start met het drinken van appelcider azijn of citroensap!

 

Beperk de tijd dat de appelcider azijn of citroensap in je mond is. Niet spoelen, of ronddraaien in de mond, direct doorslikken.

Niet slokje voor slokje drinken. Je kunt het beter in één keer weg drinken.

Gebruik een rietje. Met een rietje bescherm je je voortanden en de drank gaat direct het lichaam in.

Poets je tanden niet binnen het uur nadat je appelcider azijn of citroensap hebt gedronken. Het oppervlak van de tanden en kiezen is zachter geworden door het zuur. Wanneer je nu gaat poetsen, dan poets je de glazuurlaag weg.

Spoel na met neutraliserende producten als melk of water.

Ook Baking Soda kan enorm dienst doen in het neutraliseren van de mond, niet poetsen na het drinken van appelcider azijn of citroensap! Spoelen! Baking Soda is sterk alkalisch, de tegenhanger van het zuur en neutraliseert alle zuren in de mond. Speeksel hoort ,qua PH, neutraal of licht alkalisch te zijn, om de tanden te beschermen. Met het spoelen van Baking Soda kun je de zuuraanval terug brengen naar een meer neutrale PH waarde. Een theelepel op een half glas water is voldoende. 2 minuten spoelen.

Naspoelen met bentoniet klei ( foodgrade). Bentoniet klei is ook sterk alkalisch en brengt eveneens de PH tot normale waarde. Mix ¼ theelepel met 60 ml water. 2 minuten spoelen. Let op! Bentoniet klei niet met een metalen lepel gebruiken.

Poets dagelijks met een tandpasta op basis van Natrium Bicarbonaat (ofwel Sodium Bicarbonaat, dit is hetzelfde), om dezelfde reden als hier boven..

Poets dagelijks met een remineralizerende tandpasta. Deze tandpasta’s brengen de juiste mineralen in de mond, die neutraliseren het zuur en activeren het speeksel, waardoor de mond zichzelf optimaliseert. Deze zijn te koop, er staat ook een DiY recept op Blissings.

Beperk sowieso het aantal momenten op de dag dat het gebit in aanraking komt met zure producten, suiker…. is ook zuurvormend voor het gebit,  verspreidt ze niet te veel over losse momenten.

Dus…

Spoelen ná het drinken om te neutraliseren én absoluut niet direct je tanden poetsen! Verder is het dagelijks poetsen met alkalische middelen, zoals dus Natrium Bicarbonaat, erg verstandig!

En ook al zijn deze tips in dit artikel voor het drinken van citroensap of appelcider azijn, bedenk je wel dat bijna alle dranken én voedingstoffen zuur zijn! Je kunt ze dus inzetten voor elk drink en/ of eetmoment!

Bescherm je tanden! Ze zijn belangrijk!

 

Bronnen: healingteethnaturally.com / tandarts.nl / tandartsplein

 

Disclaimer Blissings all rights reserved

2 Comments

  1. “Het ontgift en heeft een alkalisch effect op het lichaam, waardoor het zuuroverschot in het lichaam geneutraliseerd kan worden.”

    Completen onzin. Iedereen die één maand scheikunde heeft gehad, ligt gillend op de grond. Wellicht is het zinvol om éérst alles te controleren voordat je met grote stelligheid onzin de wereld injaagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *