Bedtijd mantra’s

Na een enerverende dag, op het werk, met de kids, of simpelweg een avond met vrienden, sporten of een cursus is het soms erg lastig direct de slaap te vatten. Natuurlijk ben je moe, maar beelden spelen nog door je hoofd, je loopt alles nog eens na of…. Je valt simpelweg gewoon nog niet in slaap, hoe graag je ook wilt.

Met al die activiteiten zit je energie nog hoog. Je bent ontzettend alert en hoe je ook je best doet te ontspannen en je ogen dicht te houden, het blijft draaien en draaien.

Het is heel logisch, veel mensen hebben er last van en het is ook niet zo´n probleem als je de volgende dag vrij bent en lekker uit kunt slapen. Maar wanneer je kleine kinderen hebt, of de wekker gaat voor de nieuwe werkdag kan het uitermate vervelend zijn om tot diep in de nacht wakker te liggen.
En dan… dan wordt het tijd voor mantra´s. Bedtijd mantra´s. Kleine zinnen die je in jezelf opzegt, toefluistert of wellicht zelfs wel hardop zegt. De bedtijd mantra´s spreken het fysieke lichaam toe, laten de hoge energie zakken en als vanzelf voel je de vermoeidheid weer in het lichaam en kun je zakken in het matras en wegzakken naar dromenland.

Waar je met mantra´s vaak één mantra herhaalt, daar probeer je met bedtijd mantra´s verschillende mantra´s op te zeggen. Ik zal een start maken met verschillende opties, kies er een paar voor jezelf uit en ga van daaruit freestylend verder. Jij weet immers waar jij behoefte aan hebt!

Zeg of fluister ze met aandacht en probeer ze te omarmen als kleine koesteringen die je zullen helpen. Je zult merken dat het lichaam de woorden zal volgen, de ontspanning toe zal laten en voor je het weet ben je klaar voor een goede nachtrust. Zelfs na een drukke dag.

Bedtijd mantra´s

Ik ben ontspannen.
Ik adem zacht.
Mijn energie wordt zacht en daalt.
Mijn lichaam is moe.
Mijn hoofd is moe.
Mijn gedachten zijn zacht en stil.
Mijn lichaam wordt gedragen.
Ik ben veilig.
Ik voel me geborgen.
Mijn energie komt tot rust.
In mijn ruimte heerst er rust.
Mijn armen zijn zwaar.
Mijn buik voelt zacht.
Ik adem zacht.
Ik ben thuis.
Ik ben stil.
Mijn voeten zijn zwaar en zacht.
Mijn enkels zijn transparant en zacht.
Mijn benen zijn ontspannen en zwaar.
Mijn billen zijn zacht en ontspannen.
Mijn schouders raken zacht het matras.
Mijn hoofd is zwaar.
Mijn hersenen vinden zachtheid.
Mijn gedachten vinden rust.
Ik lig heerlijk in mijn bed.
Alle energie wat niet van mij is gaat terug naar waar het hoort.
Er is niets wat ik nog hoef te doen.
Ik mag rusten.

Blijf niet draaien en zuchten, van de ene zij naar de andere zij. Breng je energie omlaag en…
Slaap lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *