Arganolie, my preciousss

Ik wilde al eerder een artikel schrijven over welke oliën ik nu specifiek gebruik, maar het kwam er steeds niet van. Ook vandaag blijft het beperkt bij één. Maar dan wel de meest speciale en mijn meest geliefde olie.

Ik wind er geen doekjes om, ik kwam er al meerdere keren voor uit.
Ik besteed mijn geld uit aan goede kwaliteit oliën. In het begin bekeek ik prijzen en kon ik het mijzelf niet gunnen iets meer te betalen voor een olie en ik koos dan ook geregeld voor goedkopere varianten. Dat heb ik geweten… pas toen ik wél koos voor een betere kwaliteit begreep ik de lofzang van anderen pas. Wat een verschil.

Mijn favoriete olie is arganolie. Marokkaans goud ook wel genoemd.

De argan groeit (o.a.) in het zuid westelijke deel van Marokko, in Noord Afrika. Het is daar al eeuwen bekend als een wonderolie en dát vind ik dus zo leuk aan multiculturele samenleving, de geheimen worden gedeeld. Wisten wij 10 jaar geleden nog niets van deze bijzondere noot, steeds meer mensen komen er achter hoe fijn deze olie is en hoe hij boven de rest van andere oliën uit toornt. De argan is familie van de olijf, maar hij smaakt en voedt toch net even anders.

Zelf kook ik niet met arganolie, maar ik ben wel een enorme fan van de olie in mijn verzorgingsritueel. Het barst van de vitamine E, een van de vitamines die veel goeds doet voor je huid.

En ik blijf het zeggen, wanneer je je leven versimpelt wordt je productkeuze ook simpeler. Ik heb geen duizenden potjes en flesjes meer nodig. Met een olie als arganolie kan ik duizend én één dingen creëren.
Er staat bij mij altijd een flesje op mijn kast, zelfs wanneer ik zij- weggetjes neem naar een ander product, de arganolie komt altijd weer trouw terug.

Arganolie voor de huid.

Oil cleansing method. Hoe duur arganolie ook is, ik gebruik het met name toch tijdens mijn oil cleansing moment. Het is dé olie waarmee ik nog weinig hoef te doen na het reinigen. Ik rond het af met een paar drupjes olie in mijn handpalm en die masseer ik in op mijn gezicht.. Dat is het. Dat is mijn reinigingsritueel en nachtverzorging.

Bodyolie. Veel oliën zijn vettig, wanneer je ze als lichaamverzorging wilt gebruiken en ik vind dat dan ook een groot nadeel van olie. Arganolie trekt in en snel ook. Het voedt je huid, het is zacht en geeft een heel subtiele glans aan de huid. Ik vind het heerlijk.
In de winter is de olie niet altijd voldoende voor mijn extreem droge huid. Maar wat ik dan nog steeds doe is een paar druppels olie aanbrengen, voor ik er een intensievere crème overheen doe. Werkt heel goed!

Arganolie voor mijn haar.

Haarolie. Nu mijn haar wat meer messy bob is en ik dus een wat warrig effect wil creëren heb ik de arganolie even laten staan. Maar ik kijk al weer uit naar het moment dat ik enkel arganolie in mijn haar hoef te doen voor glanzend en gezond haar. Het is mijn absolute favoriet bij lang haar en die kant wil ik weer op. Het wordt er vol van en het is super gezond. Ik vind arganolie ook erg lekker ruiken, smaken verschillen wellicht, het heeft iets warms over zich. Een paar druppels is ook hier weer ruim voldoende. Gewoon wat in het haar duwen en klaar! (op de zwart wit profielfoto heb ik ook enkel arganolie in mijn haar…. just saying…lekker puur natuur.)

(Arganolie schijnt ook veel goeds te doen voor grijs haar. De textuur van grijs haar verandert, arganolie schijnt het haar weer wat zachter te maken. Het spijt me, ik heb er nog geen ervaring mee, maar ik kan het me absoluut voorstellen!)

(Ook als baardolie… voor de trendy baardmannen onder ons ;) lijkt mij arganolie ideaal. Geen vettigheid, maar wel verzorging, top!)

Make up

Lipgloss. Ik gebruik arganolie geregeld als lipgloss. Een heerlijk zacht olie, die goed in te masseren is en je lippen goed verzorgt. Ook wanneer ik voor de winter lipbalm maak, dan gebruik ik er geregeld arganolie in als extra verzorging.

Wangen. Er wordt veel gesproken over een kleine glans op de wangen, dat geeft het ‘ultieme zomerse gevoel’, vindt men.. Ik ben niet echt een beautyblog, maar met arganolie verkrijg je wel het zelfde effect, maar dan puur natuur.

Scheren

Arganolie is een heerlijke olie voor na het scheren. Kleine wondjes verzachten en een droge huid voorkom je ermee.

Voeten en handen

Last… but not least… gebruik ik arganolie voor mijn nagels, nagelriemen en als massageolie voor mijn voeten. Heb je last van kloofjes op je hielen? Arganolie is je vriend.

Verder gebruik ik het te pas en te onpas tussen door. Een droog plekje… arganolie. Een beetje teveel zon gehad? Arganolie… Multifunctioneel.
Nu weet je hoe ik mijn favoriete olie gebruik, ik hoop je snel op de hoogte te brengen over de andere oliën die bij mij in de douche staan.
Ik koop mijn arganolie overigens trouw bij de Arganwinkel. Het bevalt me gewoon te goed om te experimenteren. Op een schaal van 0 tot 10 scoort arganolie bij mij een 9… en dat is simpelweg omdat ik wat slag om de arm wil houden voor een eventueel later moment. Maar eigenlijk zou ik best een 10 kunnen geven.

Dit is dus echt zo’n moment waarbij ik volledig achter een product sta, zodat het bijna reclame lijkt. Maar niets is minder waar. De Arganwinkel ís een van mijn partners, maar simpelweg omdat ík hen als partner wilde… Omdat ik zo tevreden ben en er jullie mee kan helpen.

Ik druk je nogmaals op het hart dat goedkope olie uiteindelijk duurkoop is. Je hebt er veel meer van nodig en de werking is bij lange na niet hetzelfde.
Zonde van je geld! Ook ik heb geen geldboom in de tuin, maar bewuste keuzes maak ik wel!

Bewaren

3 Comments

  1. Goedemiddag Cindy,
    dankzij jouw aanraden wilde ik toch de cosmetische arganolie van de Arganwinkel.nl eens proberen. Alleen voor het proberen is het best een investering. Maar ze hebben nu de mogelijkheid om voor 1 Euro een proefflesje van 15ml te bestellen! Voor de andere twijfelaars kijk hier eens: https://www.arganwinkel.nl/proeffles/cosmetisch/
    Hartelijke groet, Marion

    • Hi Marion! En heb je het al geprobeerd, bevalt het je? Mijn fles is inmiddels ook weer op en ik merk het direct aan mijn haar. Tijd om ook weer te bestellen dus! Bedankt voor de tip!

      • Hoi, ik heb het proefflesje netjes binnen 1 dag ontvangen en ben meteen gaan smeren. Mijn eerste ervaringen zijn; trekt snel je huid in, doseert zuinig en geeft een zachte gloed over je huid. Het lijkt ook dat je huid ’s ochtends niet meer zo “dicht zit”. Nu alleen die lachrimpels nog indammen! FIjne dag en bedankt voor je tip(s)! Marion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *