Afrikaanse zwarte zeep

Ik ben weer een beetje aan het rommelen en het zelf maken van producten heb ik eerlijk gezegd een beetje opgegeven. Alhoewel het allemaal gewoon prima zelf te doen is, hoor. Het heeft er alles mee te maken dat het gewoon niet echt mijn hobby is en wanneer je voor een heel gezin zeepjes, bodybutters, deo, tandpasta en andere verzorgingsproducten moet creëren wordt het zo’n beetje een dagtaak. Voor dat soort dingen heb ik op dit moment veel te druk en ergens merk je dat ook wel op Blissings, er is zelfs een hele week niks verschenen….!

Voor mij dus even geen zelfgemaakte producten, behalve de deodorant dus, en dat heeft ook wel eens zijn voordelen, wanneer ik weer producten aan moet schaffen neus ik namelijk altijd in de webwinkels of er iets is wat ik nog niet ken en een tijdje terug heb ik een nieuwe favoriet binnen gehaald. Wie mij inmiddels een beetje kent weet dat ik fan ben van Aleppo en Marseillezeep…. Voor hen zeg ik… hou je vast, de aarde zal schudden…. Aleppo en Marseillezeep staan niet langer op een gedeelde eerste plaats!

Op nummer 1 staat sinds kort….. ( tromgeroffel)

Afrikaanse zwarte zeep!

Ik wou dat ik hier een prachtige foto kon showen van mijn zwarte zeepje, maar ik kon het je niet aan doen, ik heb verzuimd in het fotograferen van mijn zeep… toen hij nog nieuw was, inmiddels is er nog een schamel dingetje van over en zwarte zeep ziet er niet erg charmant uit kan ik je zeggen, maar het is wel super super super fijn!

Inmiddels heb ik twee varianten in huis, één gebruik ik als normale zeep, de ander gebruik ik om mijzelf af en toe te hammam-en… Je weet wel, een hammam behandeling, maar dan gewoon thuis onder de douche! Ha! Super tof dus!

Ik kende de zeep nog niet, dus ik heb me echt even ingelezen. Het is een zeep die zijn oorsprong in Afrika heeft liggen en is 100% natuurlijk. Traditioneel bestaat de zeep uit cacao schillen, shea butter, palmkern olie, bananenbladeren en de bast van de Agow boom, maar per regio willen de verhoudingen wel eens verschillen.
Zwarte zeep is een heel fijne zeep voor de gevoelige huid, de huid met eczeem of andere droge plekjes, het heeft dus ook geen chemicaliën of natuuronvriendelijke ingrediënten. Daardoor ontstaat een lelijk eendje onder de zepen, wat lijkt op een brownie, maar wat onvoorstelbaar lekker op je huid is.

De originele zeepbar kun je niet direct op de huid gebruiken(tenzij je wilt scrubben), daar is ie te grof voor, dus je creëert wat schuim op de huid en met het schuim was je jezelf.

De zeep die ik kocht is een variant op de traditionele zeep en gebruikt ook weegbree als ingrediënt, het is wat meer een echte zeep en is ook niet zo grof als de originele zwarte zeep, wat hem heel fijn in gebruik maakt en toch is hij ook 100% natuurlijk. De zeep wordt ambachtelijk gemaakt en ik vond hem toevallig bij mijn online partner waar ik ook mijn bentoniet klei koop. Puur toeval dus, maar ik ben blij dat ik hem gevonden heb, ik was er nu zelfs mijn gezicht mee.

9200000045441684

Alassala Marokkaanse zwarte zeep € 26,30

Maar toen wilde ik natuurlijk ook nog wel meer uit proberen! Je kent me ;)
Ik vond Alassala Marokkaanse zwarte zeep, waar arganolie in verwerkt is… nou.. dat is zo leuk! Dat is echt een mini spa (en dus ook een heel leuk cadeautje voor de feestdagen die in zicht zijn)!
Wanneer je de zeep dagelijks wilt gebruiken is dat prima, maar scrubben moet je niet te vaak doen.
Je brengt de zeep in cirkelende bewegingen aan en het liefst laat je het 5 tot 20 minuten zitten voor je het afspoelt, in die tijd worden je poriën gereinigd en dode huidcellen laten het ook voor wat het is. Daarna spoel je het goed af.

Het kan zijn dat je huid in het begin moet wennen, doe dan rustig aan, maar mijn huid reageerde er prima op en is absoluut minder droog dan na Aleppo of Marseille!

Even op een rijtje waar zwarte zeep goed voor kan zijn?!

• Zwarte zeep is zacht en geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige huid.
• Uitstekende scrub- & massagezeep.
• Gezichtsreiniger. Wat zwarte zeep op een vochtig doekje of watje en voila!
• Fijne shampoo voor droog haar! ( Lees hier meer over de overstap naar natuurlijke shampoo)
• Fijne reiniging bij acné, puistjes, mee-eters.
• Huiduitslag, huidirritaties, en droge eczeem zijn gebaat bij de afrikaanse zeep.
• Het reinigt de porien heel goed en dus verkleinen ze ook wat.
• Minder onzuiverheden, de huid herstelt zich ook sneller, dus onzuiverheden verdwijnen ook sneller.
• Een heerlijk zachte, gladde huid, die straalt na een echte lange hammam behandeling!
• Ook zeer geschikt voor de kinderhuid… geen chemische rommel op je kindje! Fijn, he?

Het is een heel zachte zeep, koop je hem in zeepvorm? Leg hem dan goed droog weg na gebruik, want hij smelt onder je handen weg!

De zeepbar die ik kocht koop je hier. Hij kost € 6,95 (90 gram), maar als lezer van Blissings ontvang je 5% korting met code PP3151BLI.

De Alassala Marokkaanse zwarte pasta zeep kocht ik hier. Hij komt in een potje, waardoor het makkelijker weg te zetten is. Het potje kost € 26,30 (200 ml)

Beide producten zijn heerlijk en een echte aanrader, misschien een leuk cadeautje voor jezelf in drukke tijden!
Mij helpt het om de onrust uit mijn hoofd te krijgen na een lange dag, heerlijk warm en verwend met warme sokjes en zachte kleren op de bank met een kop thee… !
En dan is de winter ineens best wel leuk!

 

Ook leuk:

9200000045441700

Alassala massage handschoen

bij bol.com heilig hout fair trade

Heilig hout

Alassala marokkaanse Rhassoul klei

Alassala marokkaanse Rhassoul klei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *