Aarden, hoe logisch

©Blissings.nl All rights reserved

Sommige dingen zijn zo logisch, dat ik het soms onvoorstelbaar vind dat niet iedereen zijn hoofd wild knikt, wanneer het uitgesproken wordt. Zo logisch dat je er van in de war kan raken, wanneer mensen je proberen te overtuigen van het tegendeel. Zo logisch dat je je afvraagt… Ben ik nou gek… of ben jij het?
We maken het zo ingewikkeld, maar het leven is zo simpel. Tenminste, in mijn hoofd.

Geboren zonder kleding, zonder schoenen ben ik er van overtuigd dat het zo moet zijn. Nu wil ik niet zeggen dat je je leven als naturist moet slijten, maar ergens is het logisch dat het zo moet zijn… Toch? Anders hadden we wel een overlevingspakketje gebaard, met sokken en schoenen en een winterjas, nadat het kindje er uit floepte.
We moeten ons warm houden, dat lijkt me ook logisch, met ons naakte lichaam, zonder vacht of dons… Maar toch is onze naakte toestand, de meest natuurlijke… Logisch.

Dieren lopen zonder schoenen op onze aarde, logisch.
Maar mensen lopen op rubber. Logisch?

We zijn voor het gemak maar even vergeten dat de aarde haar eigen energieveld heeft, een energieveld waarmee we verbonden horen te zijn… Logisch, we zijn een onderdeel van haar.
Wanneer je je bedenkt dat de aarde haar eigen helende energie draagt, vrije elektronen die alle opgebouwde schadelijke energieën kan doen afvloeien, dan zijn die blote voeten ineens heel …. logisch.
De aarde is ons nulpunt, de energie van de aarde is ons thuis, onze batterij, onze levensenergie…. Wanneer wij contact maken met de aarde laden wij onszelf weer op…

Nogal logisch, want alles in het heelal is op elkaar afgestemd, dus ons lichaam kent ook een verbinding met de aarde.

We hebben de verbinding met deze helende energie afgekneld, door schoenen van rubber, door laminaat en ongegronde huizen.

We begrijpen dat een aardlekschakelaar in ons huis veiligheid biedt, omdat hij de overtollige elektriciteit, of energie, naar de aarde leidt, waardoor schade aan onze apparatuur wordt voorkomen, dat vinden we logisch.
Maar dat een zelfde verbinding voor ons lichaam precies het zelfde effect kan hebben, dat snappen we niet.
We voelen ons wel ontspannen na een dag strand, of een picknick in het park, wanneer we onze derrière in het zand of gras hebben geplant, maar leggen daarbij geen link naar de energie van de aarde.

Aarden dus… een heel natuurlijk iets, waar al jaren onderzoek naar wordt gedaan. Talloze mensen zijn genezen van hun pijntjes, nadat ze de verbinding met de helende energie van moeder aarde herstelden. Mensen zijn meer ontspannen, slapen beter en hun weerstand versterkt, verbazingwekkend vindt men het…
Ik vind het… Tja… logisch.

Manieren om te aarden!

Als eerste is er onderscheid te maken in het fysieke aarden en het energetisch aarden. Beiden hebben hetzelfde effect op het lichaam, is het wel zo dat fysiek aarden weinig ervaring vereist en gewoon ook lekker nuchter kan zijn voor wie geen zin heeft in meditatie en energetisch opladen. Ook voor kids is het fysieke aarden veel makkelijker, zonder dat je het weet is het gewoon heel effectief.

Fysiek aarden

Het makkelijkste, het simpelste en eigenlijk toch ook gewoon het lekkerste? Zet je uk met zijn blote voeten op het grasveld en laat hem spelen. Wandel met je partner over het strand, steek die tenen in het koele zeewater en doe een dutje in de duinen. Rust eens uit op dat groene grasveld, languit liggend.. turend naar de wolken. (En wanneer je dat toch doet…. Let dan eens op de verdachte streepjes in de lucht…..)
Geen tijd voor een wandeling? Maak je huis aardend, zorg voor mogelijkheden om contact te maken. Geweldige manieren zijn bijvoorbeeld aardingslakens, je legt ze in je bed en gedurende de hele nacht heeft het lichaam contact met de energie van de aarde. Ben je toch even 8 uur in de armen van de energie, waar je lichamelijk hoort te zijn! Hetzelfde geldt voor aardingsmatten die je in kunt zetten tijdens het werk. Er bestaan zelfs trendy schoenen, waar geleide nopjes in zijn aangebracht, zodat je met elke stap die je zet toch contact hebt met de helende energie.

Energetisch aarden.

Grappig genoeg is dit misschien wel de meest bekende vorm van aarden, je leert het tijdens energetische cursussen en yoga, het hoort bij een spiritueel bewustzijn. Diverse technieken zorgen er voor dat de energie van het lichaam indaalt, waarbij wij met ons ‘zijn’ een connectie maken met ‘hier en nu’, ons lichaam, ons wezen en…. De aarde en haar energie.
Wie ervaring heeft met de technieken kent misschien ook de ontspanning, de tranende ogen en het gapen… Het doet ons goed! Het is heerlijk en het laadt je weer volledig op!

Aarden, energetisch of fysiek werkt altijd weer ontspannend, het is hét heerlijke gevoel na een yogales of meditatie, je wordt helderder in je hoofd, je voelt je lichaam beter, de energie stroomt, het lichaam tintelt, maar wel op een heerlijke manier. Na een wandeling op blote voeten kun je met name in het begin rekenen op een overweldigend verlangen naar een middagdutje.. Het lichaam is zich aan het ontladen, geef er maar lekker aan toe! Zo nodig had je het dus, maar je luisterde er al jaren niet meer naar!

Ben je een echte denker? Heb je geregeld een naar gevoel in je lichaam, een gevoel van spanning of een elektrisch geladen ervaring? Het fysieke aarden, maar ook het energetisch aarden zou je wel eens kunnen helpen!

Ben je niet in staat geregeld op blote voeten in je tuintje te lopen, een strandwandeling of boswandeling op blote voeten te maken? Denk dan eens aan een hulpmiddelen als aardingslakens of matten of ga eens op zoek naar een cursus in je omgeving waar je kunt leren hoe je energetisch contact maakt met de ontladende energie van de aarde.

Voor wie het nog steeds niet heel logisch vindt… Hier vind je een geweldige film over de voordelen van aarden, over hoe het contact met deze vrije elektronen mensen kan helen en ontspannen.
Een echte aanrader voor iedereen die nog steeds gelooft dat wij op rubberen zolen behoren te leven..

Hoe lang de film op Youtube blijft? Geen idee, het kan dus even zoeken zijn.

Slimmer is het om hem te kopen, maar daar moet je voor in Amerika zijn.

Hier vind je in elk geval de trailer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *