9 ideeën voor Oudejaarsavond!

Oudejaarsavond, het lijkt me elk jaar weer zo leuk om samen te zijn met iedereen waar ik van houd. Maar kleine kindjes, afstand, familie en huisdiertjes maken het soms onmogelijk. De laatste jaren kom ik er meer en meer achter dat zo ongeveer iedereen Oud & Nieuw gelijk viert… In glittertop, smokey eyes, met een wijntje en wat snacks…. Voor de TV.

Het vieren van Oud & Nieuw met vrienden is leuk en gezellig, feestjes met glitters, muziek… helemaal leuk en entertaining! Maar is het eigenlijk niet gewoon een illusie…? Een illusie die jou ook nog eens het gevoel geeft dat je van alles mist? Omdat jij thuis op de bank wederom aan een oliebol zit, met de televisie voor je neus?

Hoeveel mensen hebben nu daadwerkelijk een écht, écht feestje met oud en nieuw??

Zo’n feestje waar je naar uit kijkt, een feestje zonder verplichtingen, zo’n feestje waar je je voor in je hakjes wílt hijsen en niet omdat je met gekruiste beentjes op de bank naar Najib Amhali kijkt, maar omdat je helemaal los kunt gaan?
Om depressief van te worden met Oud & Nieuw, die glittertop in combinatie met de televisie…! Wat een ‘lousy’ begin van een nieuw jaar!

Dit jaar wordt het anders! Dit jaar hebben we massaal lak aan de standaard Oudejaarsavond en luisteren we naar waar we zin in hebben! Niks geen verwachtingen of verplichte bezoekjes om 0.00 uur…

9 ideeën voor Oudejaarsavond!

Picknicken in de woonkamer! Kleed op de grond, kussens erbij, kaarsjes aan… Fijn samen kletsen, over wat je bezig houdt, interessante gesprekken met de mensen waar je van houdt!

Met kinderen kan de avond vrij lang duren. “Mama, hoe laat is het? Is het al 0.00 uur??” Maak een aantal ballonnen, vol met glitters en confetti, met verschillende tijden er op geschreven. In de ballon stop je een briefje met een opdracht, een spelletje, een filmpje of wat jullie dan ook maar leuk vinden om te doen, wees creatief. Wanneer de klok een tijdstip nadert mogen de kids de ballon kapot knallen, het briefje valt er uit en vervolgens kun je weer een uur vooruit! Spannend!

Maak een visionboard voor 2015. Wat zou je willen komend jaar? Waar kijk je naar uit en hoe stel je je 2015 voor? Maak een collage van plaatjes en quotes en stop er heel je hart in. Gezellig samen aan tafel, met lekkere snacks en drinken.

Blijf je dit jaar samen thuis? Waarom in de woonkamer? Ga samen in bad met champagne, duik lekker in bed, geef elkaar een fijne lange massage, knuffel en kus het nieuwe jaar in! Vuurwerk om 12 uur gegarandeerd!

32696870-gelukkig-gezin-moeder-en-baby-dochtertje-spelen-in-de-winter-voor-de-kerstvakantieZou je graag wat vrienden bezoeken, maar zijn de kids te klein om laat op de avond mee te zeulen? Doe dan aan het begin van de avond je bezoekje. Maak er een spelletje van met de kids, neem een dobbelsteen mee en laat de dobbelsteen beslissen naar wie je toe gaat of hoe je er naar toe gaat…. En wens ze alvast een goed 2015!

Vanuit de Yule traditie vieren we nog steeds Midwinter rond Oud en Nieuw. Met Yule wordt officieel 13 dagen lang een houtblok brandend gehouden. Deze traditie is heel mooi in te brengen op Oudejaarsavond. Neem een groot blok hout, schrijf er allemaal je liefste wensen voor elkaar op én voor jezelf. Vervolgens brandt je het blok in de vuurkorf buiten. De wensen gaan met de rook mee de lucht in en wie weet komen ze komend jaar allemaal uit. Lekker met warme chocolademelk en marshmallows!

Matrassen en kussens naar de woonkamer en maak er een filmavondje van! Kies een aantal geweldige films, die je nog niet hebt gezien, dekbedden, plaids, warme sokken… Niks geen glitters en optutwerk… Gewoon gezellig, kids kunnen ter plekke in slaap vallen!

Schrijf je wensen voor 2015 op een wensballon en laat hem gezamenlijk op. Kies hiervoor een mooie open plek, waar je even samen kunt zijn en contact kan maken met de essentie van het samen zijn! De wensballon zweeft steeds verder en verder van je weg en luidt zo het nieuwe jaar in.

Voorspel 2015! Neem een grote pot of vaas en probeer 2015 te voorspellen, wat gaan vrienden doen komend jaar, wat gaan gezinsleden doen? Bewaar deze pot tot volgend jaar, of begraaf hem in de tuin, dan is Oudejaarsavond volgend jaar alvast geregeld! Volgend jaar haal je de pot tevoorschijn en lees je wat een ieder heeft geschreven.

Woon je wat buitenaf? Vier Oud & Nieuw dan eens in de tuin, dekens erbij, vuurkorf erbij, muziek…. Samen onder de sterren, kan het nog romantischer?

Niks geen saai Oud & Nieuw dit jaar, zelfs niet als je thuis blijft! Enjoy!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *