5 suikervrije water recepten!

In de zomer is het allemaal beter, fijner, relaxter. Door de warmte ben je sneller geneigd wat  fruit te eten en is dat extra glas water ook niet zo’n punt. In de zomer vraagt je lichaam er al uit zichzelf naar en met de kennis die je al hebt over het belang van water voor je lichaam is het absoluut geen probleem je watervoorraad aan te vullen.

Wanneer de lange warme dagen zich om zetten in de korte donkere dagen, we meer binnen zitten en we het ook wat kouder krijgen is het soms lastig om de gezonde levensttijl aan te houden. Face it, je lichaam vraagt wat extra calorieen dus de keuze voor een koud glas water schiet er nog wel eens bij in. Dus wordt het tijd om je daar al vast voor te wapenen. Met wat kleine toevoegingen aan je waterfles maak je het water drinken interessanter. Kleine moeite, veel plezier. Met een paar basis ingredienten heb je in no time lekkere gezonde suikervrije water drankjes, die je in grotere hoeveelheden kunt maken en bewaren, om mee te nemen of over de gehele dag te drinken.

20393439-koude-zomer-borrel-in-de-tuinWater, citroen en munt

Heb je een muntplant in de tuin of op je balkon, dan is het nu nog de tijd om je verse munt te gebruiken!

 • 1 liter water
 • 2 takjes( jonge takjes, de oudere zijn niet meer zo geschikt qua smaak)munt.
 • Een schijfje citroen

Deze twee simpele ingredienten zijn voldoende om jouw saaie watertje om te toveren tot een frisse dorstlesser. Stop ze simpelweg in een fles of kan met water en laat het even staan. De smaken komen vanzelf vrij. Om de boel wat op te ‘spicen’ kun je ook 1 of 2 schijfjes verse gember, zonder schil, toevoegen. Lekker! Deze variant is lekker als koud drankje, maar ook heerlijk als ‘thee’ variant en ook nog eens supergezond door de ingredienten!

3642b731174db5eba72c0eef2d30628fWater, bramen en salie

Een combinatie waar je niet snel aan zult denken, bramen en salie. Toch levert het een heel subtiele smaak aan het water, niet te overheersend en heerlijk verfrissend!

 • 1 liter water
 • Een handje vol bramen
 • 1 of 2 takjes salie

 

24558515-een-pot-vol-koud-drankje-met-citroen-en-frambozen-op-een-houten-oppervlak
Water, frambozen en citroen

Verse frambozen is altijd aan te raden, toch wanneer de voorraad frambozen slinkt kun je de verse frambozen vervangen voor ingevroren frambozen. Het water zal sneller roze kleuren, de smaak is even lekker!

 • 1 liter water
 • Handje vol frambozen
 • citroen

 

28246176-Water, blauwe bessen en sinaasappel

Ook blauwe bessen zijn te vervangen voor de ingevroren  variant, deze zijn tegenwoordig het gehele seizoen te vinden in de supermarkt. Uiteraard gaat de voorkeur naar verse bessen!

 • 1 liter water
 • Handje vol blauwe bessen
 • 1 of 2 schijfjes sinaasappel

 

Water, aardbeien en mint

10784891-strawberry-mojito-cocktail-op-wit-wordt-gea-soleerdOne of my favourites!

 • Het aarbeienseizoen loopt op zijn eind, natuurlijk zul je nog in de supermarkt aardbeien vinden, maar de smaak zal minder worden, maak nu nog gebruik van de zoete smaak van de aardbei! Een handjevol aardbeien op een liter water.
 • Munt toevoegen

Maak de recepten een avond vooraf, dit maakt je drankje des te smaakvoller. Maak het wel binnen een dag ook weer op, in verband met de verse ingredienten. En voor alle ‘watertjes’geldt eigenlijk… hoe koeler, hoe lekkerder!

Met deze recepten wordt een liter water per dag een eitje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *