3 inspirerende dames

Fan van TED! Werkelijk! Inspirerende mensen, inspirerende onderwerpen, keer op keer. Ergens ben ik diep van binnen gewoon een nerd. Een wezen met een eindeloze honger naar hoe, wat en waarom. Colleges? Bring it on!

Oh, de dagen dat mijn hersenen gevoed worden met informatie, nieuwe informatie, vers te verwerken… Eindeloze gesprekken over ontdekte conclusies, het neerleggen naast oude situaties en inzichten… Zucht.

En ik weet dat niet iedereen daar behoefte aan heeft. En ik weet dat er mensen zijn die eindeloos moe zouden worden van mijn honger naar diepgang en inzichten, ik ben dan ook blij met al die mensen om mij heen die net zo nerd zijn als ik en ook net zo graag hun honger stillen. Nooit te lang overigens, het leven moet niet te serieus zijn. Net lang genoeg om te verdwalen in mogelijkheden en illusies…. Om vervolgens vol zelfspot over te gaan op luchtige onderwerpen.

Ja, ik hou van diepgang, maar ik hou niet van te lang, te serieus. De diepgang zoek ik voor groei, maar die groei zoek ik…. voor met name plezier! Begrijp je me nog? Wat heb je aan diepgang en zelfonderzoek als je onder de oppervlakte blijft? Moet het niet leiden tot lucht, tot verlichting? Ik ben geen uren lange prater over processen, processen ga je aan…. Je deelt het wel eens, zo nu en dan, maar urenlang praten is het voor je uit schuiven.

En daarom ben ik dol op TED talks.. Korte inspirerende verhalen van mensen, die me triggeren en die ik deel. Ik gooi het gewoon even op je schoot en kan dan heel handig weglopen… Ik hoef het je niet urenlang uit te leggen, het is een kwestie van dumpen en go! Heerlijk. En als het je interesseert, dan blijf je kijken en kom je er op terug, kort, vol verwondering…. En zo niet, dan niet. Geen lege blikken die me aanstaren, wanneer ik het zoveelste onderwerp aansnijd, geen gedesinteresseerde beleefde luisteraars…. He, wat een verlichting is dat!

Dus…. Het is dump dag! Tijd om een aantal TED talks in jouw schoot te dumpen. Een ‘zoek het maar uit wat je er mee doet’- dag….Ook al hoop ik stiekem dat je er wel blij mee bent.

Hier heb ik voor jou drie dames die de wereld voor even omdraaien. Ze nemen je mee naar persoonlijke verhalen, waarin schaamte, maar ook kracht aan de oppervlakte komen.

Oprecht, kwetsbaar, maar briljant intelligent.

Iets waar iedereen van kan leren, enjoy!

Amanda Palmer vertelt je over de kracht van ‘vragen’.

Cameron Russell vertelt je over haar leven als model, hoe imago een illusie is, over voordelen, over nadelen en over onrecht.

Monica Lewinsky over de kracht van schaamte en de kracht van media

Photocredits: Bethany Legg via Unsplash

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *