11 x je huis snel energetisch reinigen

7-woman-stressed-out-lgnPlakkende energieën. Niet iedereen is er heel erg bekend mee, maar ik zeker wel. Ik ben heel gevoelig voor energieën en mijn kinderen ook. Regelmatig komt er dan ook een naar beneden om te vragen of ik de kamer een healing wil geven of om te vragen of we de kamer weer eens gaan reinigen met salie. Wanneer de jongste absoluut niet in een kamer wil zijn, dan weet ik al voldoende.
Ik heb ze geleerd niet bang te zijn, de persoon in het lichaam is altijd in het voordeel en ik heb ze van jongs af aan technieken geleerd om hun eigen energie te reinigen. Ook heb ik ze geleerd hoe ze energieën die ze niet prettig vinden kunnen laten verdwijnen. Maar toch kleeft er wel eens wat aan, bij een van ons. Of… we hebben zelf een periode gehad, waarin we ons niet heel erg lekker voelde. Ook die energie blijft hangen.

Tijd voor een energetische schoonmaak!

Ik weet dat er op internet voldoende te vinden is over het reinigen van je huis in combinatie met entiteiten en dergelijke. Dit is niet waar ik op doel. Ja, het is een onderdeel van de negatieve energieën die je kunt voelen, maar er is veel meer! Slaap je al een tijdje slecht? De energie van een dergelijk patroon kan blijven hangen, waardoor je vanavond ook weer slecht in slaap valt. De ruzie van vorige week met je puberdochter? Je kunt het uitpraten, maar energie kan blijven kleven, waardoor er toch iets blijft rommelen. De onverwachte visite, met grote problemen? Ze hebben je huis misschien verlaten, maar toch blijf jij een rare sfeer voelen, ze zijn bijvoorbeeld een uur weg, maar jij blijft maar met hun problemen rond lopen. Hmmm… allemaal tekenen aan de wand dat energie is blijven kleven. Je hoeft niet altijd een heel ritueel uit te voeren om een huis te reinigen. Kleine handelingen kunnen al veel doen.

11 snelle, nuchtere, down to earth tips om energie in jouw ruimte te reinigen!

 • Schoonmaken. Ja… Het klinkt raar en zo aards, toch is het waar! Energie blijft plakken aan rommel, aan vuil, aan spullen… Het letterlijk schoonmaken van de ruimte zorgt voor nieuwe schone energie in huis en verwijdert oude plakkende energieën.
 • Open ramen en deuren. ‘Een frisse wind’, is geen loze uitdrukking. Wanneer je de ramen even 10 minuten tegenover elkaar open zet kunnen oude energieën en plakkende energie de ruimte uit, nieuwe frisse lucht komt binnen. Een snelle reiniging voor de ruimte!
 • Investeer in goede wierook of zuiveringshout. Je hoeft enkel een wierook stokje te branden en de energie in de ruimte wordt al weer lichter.
 • Maak gebruik van edelstenen en kristallen. Een seleniettoren of bergkristal kunnen bijvoorbeeld heel veel goeds doen voor de ruimte. Investeer in goede stenen en koop niet zomaar iets online. Stenen horen schoon te zijn. Neem dus de tijd om goed te voelen of iets in orde is, voor je het meeneemt naar huis.
 • Vragen! Vraag hardop of alle energie die je hebt weggegeven naar je terug komt en of alle energieën die niet in de ruimte horen verdwijnen. Wanneer er energieën zijn die op zich prettig zijn, die je niet kwijt wilt, dan kun je ze vragen of ze in de buurt blijven, maar wel uit jouw ruimte. Zeker uit jouw aura!
 • Voorkom dat energieën blijven hangen door jouw eigen energie goed aanwezig te laten zijn en de ruimte in te nemen, toe te eigenen. Ruimte die er niet is, kan niet ingenomen worden door anderen. Met andere woorden, wanneer jij niet goed geaard bent en bewust bent van jouw ruimte, kunnen andere energieën zich er vestigen.
 • Visualisatie. Voor wie niet bekend is met energie kan visualiseren iets zijn wat onmogelijk zou kunnen werken. Toch daag ik je uit eens te visualiseren hoe er vanuit het plafond sprinklers komen die alle plakkende energie in de ruimte wegspoelen, visualiseer je een afvoerputje in het midden van de ruimte, waar alles in weg mag lopen. Vervolgens laat je vanuit diezelfde sprinklers pure, schone energie de ruimte in komen. Elk hoekje wordt gevuld met deze frisse energie. Vertel me eens, hoe voelt de ruimte aan nu jij je ogen weer geopend hebt?
 • Meng in een sprayfles water met wat etherische oliën, die jij prettig vindt, mandarijn, sinaasappel en citroen zijn vaak fijne oliën, omdat ze een frisse geur af geven. Spray het water door de gehele ruimte, ga op je gevoel af waar je moet zijn.
 • Met het branden van kaarsen of een haardvuur zorg je er ook voor dat energieën die niet thuis horen in de ruimte weer verdwijnen.
 • Jouw aura is wellicht voor je gevoel niet je woning, maar wel degelijk ook jouw ruimte. Heb je het gevoel dat er energie in jouw ruimte is blijven kleven? Of kun je een avond met mensen niet los laten? Grote kans dat er wat energie van hen nog bij jou is. Stap na een avond of dag met mensen om je heen onder de douche en laat alle energie dat niet van jou is met het water wegspoelen, zodat jij met jouw eigen energie door kunt gaan en geen last hebt van anderen. Visualiseer maar lekker dat het in het doucheputje verdwijnt en terug gaat naar de personen bij wie het hoort.
 • Tot slot zou je eens wat meer tijd kunnen nemen en elke ruimte in het huis intensief te reinigen met salie. Salie staat bekend om het uit drijven van energieën in ruimtes, in welke vorm dan ook. Er zijn rituelen te vinden, die je uit zou kunnen voeren. Simpelweg salie branden op een schoteltje en daarmee alle hoeken van het huis, ook de kasten en onder de bedden langs gaan, kan al voldoende zijn om nare energieën volledig uit je huis te krijgen en een nieuwe start te kunnen maken!

white-sageWanneer is het nu echt hoog tijd om je huis eens intensief te reinigen?

Het wordt tijd om je huis eens intensief met salie te reinigen of laten reinigen wanneer de volgende situaties je wel heel bekend in de oren klinken!

 • Na en/ of tijdens ziekte, depressie, zware periodes.
 • Mensen in huis hebben veel hoofdpijn of last van angsten.
 • Bij het verlaten én het innemen van een nieuwe woning
 • Wanneer een ruimte blijvend onprettig voelt. Je hebt bovenstaande tips al geprobeerd, toch blijft er een nare sfeer hangen in de ruimte.
 • Bij het aanvoelen of het gevoel hebben dat je niet alleen bent.
 • Wanneer je vreemde zaken waarneemt, spullen die bewegen bijvoorbeeld, lampen die aan gaan uit zichzelf.
 • Wanneer je binnen het gezin spanningen ervaart die niet verklaarbaar zijn. Sneller irritatie? Zonder dat daar aanleiding toe is? Tijd om het huis te reinigen.
 • Personen in huis slapen slecht, onrustig, hebben nachtmerries. Kinderen worden huilend wakker.
 • Het gevoel hebben dat er een bepaalde herhaling plaats vindt, waardoor steeds van alles mis loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *